Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Smažený květák s domácí Teryiaki omáčkou

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Máta rádi smažený květák a přitom chcete jíst zdravě? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnáte si víc, než na klasice. Teriyaki omáčka si s křupavým květákem krásně rozumí.

Ingredience
  • květák
  • teryiaki omáčka 
  • cizrnová mouka
  • strouhanka
  • olej
  • červená cibule
  • petržel
  • sůl
  • kajenský pepř

Aneta byla krev a mléko jako všechny ženy v otcově linii. Jenže pak táta po 49 letech kvůli cukrovce shodil 35 kg a z...

Jak připravit pikantní smažený květák s domácí Teryiaki omáčkou

  1. Připravte si omáčku teryiaki podle receptu zde.
  2. Těstíčko připravte smícháním cizrnové mouky s vodou a nechte hodinu či dvě odpočívat.
  3. Blanšírujte růžičky květáku 1 minutu ve vroucí vodě. Sceďte a nechte vychladnout.
  4. Květák osolte, osolte i těstíčko a přidejte kajenský pepř. Promíchejte a namáčejte růžičky v těstíčku a poté obalte ve strouhance.
  5. Květák smažte v oleji a nechte na savém papíře trochu okapat.
  6. Do pánve dejte pár lžic omáčky. Pokud je hustá, zřeďte jí trochou vody, do pánve vložte smažený květák a zlehka promíchejte na středním plameni, dokud se pěkně neobalí v omáčce.
  7. Podávejte s kolečky cibule a posypané čerstvou petrželkou. Můžete přidat i kousek citrónu.

Praktické

  • Omáčku teriyaki můžete koupit, ale dávejte pozor na složení, ty levné v běžných obchodech jsou samý cukr a éčka.
  • Omáčku lze připravit s předstihem.
  • Při vaření květáku dejte pozor, aby se nerozvařil. Opravdu stačí necelá minuta vaření.
  • Pro bezlepkovou verzi volte strouhanku bez lepku.
  • Podávejte například s rýží.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Místo cizrnové mouky můžete použít na těstíčko jinou mouku, při bezlepkové dietě bezlepkovou.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

 

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
16. 6. 2024

Další vynikající recept! Omáčka je prostě skvělá a květák v ní chutná fantasicky, pošmákla jsem si😋

Slavomíra
25. 6. 2023

Na večeru síce nebola “kompletka” (tá bola na obed),ale s krúpami so smaženou cibuľkou,borakovými listami,s kimči,kalerábom to bolo veľmi chutné a sýte jedlo

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jogurtové palačinky s fazolemi a cibulí

Palačinky naslano s náplní z cibule a fazolí. Použité koření dodává tomuto jídlu jeho specifickou chuť, proto ho pokud možno nevynechejte.

Karbanátky z fazolí a mrkve

Máte rádi karbanátky a chcete zkusit trochu netradiční úpravu? Zkuste tyto lahodné karbanátky zapečené v omáčce Teiyaki a určitě si pochutnáte.

Řepa na fenyklu

V tomto krásně červeném receptu najdete spoustu chutí nejen díky použitému koření, ale i díky omáčce Teryiaki, která v žádném případě nesmí chybět.

Tempeh s domácí omáčkou Teryiaki

Tempeh s omáčkou teryiaki. Chutný pikantní pokrm, který budete mít na stole během pár minut.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.