Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Thajský květák

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka

Jednoduché jídlo, které svou chutí připomíná thajskou kuchyni, a to díky kokosovému mléku a arašídovému máslu. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
Na omáčku:
  • 200 g kokosového mléka
  • 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
  • sůl
  • 1 lžíce tamari
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky gochugaru (chilli na kimchi)
  • 1 vrchovatá lžička rýžového sirupu
  • citrónová šťáva
Ostatní ingredience:
  • květák
  • mrkev
  • 100 g červené čočky
  • olej
  • čerstvá petrželka

V šedesáti letech jsem se stala členkou klubu Jíme Jinak. Počáteční investice se mi dávno vrátila – využívám sl...

Jak připravit květák s omáčkou po thajsku

  1. Omáčku připravte tak, že všechny ingredience na omáčku dejte do mixéru a rozmixujte. Navrch přidejte čerstvou petrželku.
  2. Květák a mrkev nakrájejte, zeleninu vložte do pánve s olejem, osolte a osmahněte. Zalijte vodou a vařte, dokud zelenina nezměkne.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Čočku uvařte tak, aby zůstalo trochu tekutiny, stačí jen trochu a přidejte jí k zelenině. Promíchejte.
  5. Nalijte omáčku na povrch a vařte při vysoké teplotě, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  6. Podávejte s basmati rýží.

Praktické

  • Mixujte na jemný hladký krém.
  • Při vaření čočky jí nevysušte.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
  • Nevynechte citrónovou šťávu.

Obměna

  • Můžete podávat s jakoukoliv přílohou dle vaší chuti.
  • Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.
  • Místo květáku můžete použít i brokolici.

Děti

  • S menším množství soli a oleje a bez pikantního koření vhodné pro děti od 2 let.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

32 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dobré a také rychlé jídlo 😋

Vynikajúci recept a úžasná kombinácia chutí 🥰

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.
31
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.