- 1 sójový jogurt
- 1 menší strouhaná syrová červená řepa
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička hořčičného semínka
- sůl
- čerstvé petrželové lístky
Jak připravit řepový dresink chukandar ka raita
- Vložte jogurt do mísy, osolte a přidejte nastrouhanou červenou řepu. Nechte si trošku řepy stranou, poslouží vám jako dekorace tohoto dressinku. Dobře promíchejte.
- Připravte tadku: osmahněte semínka v oleji, dokud nezačnou praskat.
- Polijte tadkou povrch dressinku, posypte petrželkou a podávejte vychlazené.
Praktické
- Tadka je technika, při které se celé nebo mleté koření krátce osmaží v oleji, aby se uvolnily jejich éterické oleje, čímž se jejich chuť stane aromatičtější. Tato technika je oblíbená v Indii, v Bangladéši, v Pákistánu a na Srí Lance. Koření je třeba osmahnout při vysoké teplotě, proto použijte olej, který vysokou teplotu dobře snáší. V tomto případě je olivový olej nevhodný.
- Tadka může být připravená v jakékoliv pánvi, nejlepší je ale pánev vysoká, protože semínka a koření se chovají jako popcorn a skáčou ven! Takto se chovají například hořčičná semínka.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Raita se dá připravit z různých druhů zeleniny i ovoce.
- Zatímco ingredience tadky se liší v jednotlivých regionech, základ je stejný: olej, hořčičné semínko a kmín. Do toho základu pak můžete přidat listy curry, feferonku, česnek, cibuli a další koření.
Děti
- Bez koření, oleje a soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mnam ❤️ mám to řidší, strouhala jsem na mrkvičkovém struhadle 😂