Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Etiopská žlutá čočka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

Ingredience
  • 100 g žluté čočky
  • 2 tobolky kardamomu
  • 4 hřebíčky
  • 1 malá lžička semínek koriandru
  • 1 malá lžička semínek kmínu
  • 1 malá lžička kurkumy
  • bílý pepř
  • cibule
  • olej
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Po jídle mi bývalo na zvracení. Měla jsem pocit, že mám břicho zevnitř oteklé. Lékaři žádnou alergii nenašli, prý je ...

Jak připravit žlutou čočku po etiopsku

  1. Všechno koření umelte.
  2. Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Jemně osmahněte. Na závěr posypte mletým kořením a pár vteřin opékejte.
  3. Přidejte čočku, sůl, kurkumu a podlijte vodou. Vařte 10 minut, dokud čočka není provařená a krémová. Posypejte petrželkou.
S věkem přibývají kila a potíže?
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA

Praktické

  • Oproti hrachu, který se musí máčet a dlouho vařit, je tato verze receptu praktická a rychlá.
  • Podávejte s rýží nebo plackami.

Obměna

  • Originál etiopský recept je ze žlutého hrachu, pokud ho máte, můžete ho použít místo čočky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme koření, olej a sůl

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Havranice
8. 5. 2024

Miluju všechny ty chutě a vůně ve Vierčiných receptech. Je to vynikající 🙏❤️ A fakt rychlovka

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...