Základní informace
Mák obsahuje vápníku dvanáctkrát více než mléko a třikrát více než sýry.
Ingredience a pomůcky
- 1 hrnek (2 dcl) Bio jáhel
- 0,5 hrnku mletého máku
- 0,5 – 1 hrnek datlí
- špetka soli
- 2,5 hrnku vody
- datlový sirup
- ovoce
- oříšky
Postup
Jáhly několikrát propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce, přidáme pomletý mák, pokrájené spařené datle, špetku soli a zalijeme studenou vodou. Přiklopíme a od doby varu pomalu vaříme 20 minut. Nemíchat. Po uvaření směs promícháme. Zdobíme oříšky, ovocem a pokapeme datlovým sirupem.
Praktické rady
Během vaření můžeme přidat více vody. Uvařená kaše je chutná i bez jakékoliv ozdoby.
Z uvedeného množství jsem připravila 3 porce na dezertní talíř.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
děkuji moc za inspirativní recept :-) mužskej má rád mák, takže kaše měla velký úspěch… za ovoce jsem volila sušené švestky a sirup dala z agave, který mi mému chlapovi chutná…
Píšu ale bohužel i kvůli tomu, že mě téměř ihned po snídani začala pálit žáha :-/ dlouho se mi to nestalo. Je možné, že to je tou porcí sladkého najednou? Nejsem totiž moc zvyklá na sladké kaše a vůbec moc netíhnu ke sladkému (naštěstí). Děkuji za reakci
Dnes uvareno, jen misto datli ktere jsem nemela jsem pouzila rozinky. Asi jsem dala mene vody tak jsem to nemela jako kasi, ale nevadilo mi to i tak to bylo vyborne a chutne :)