- bílý patizon
- cibule
- shishimai nebo shishito papričky
- olej
- 1 lžička rýžového sirupu
- citrónová šťáva podle chuti
- sůl
- semena kmínu
- černá hořčičná semínka
- konopná semínka
- několik semínek pískavice řecké seno
- pažitka
- kari listy sušené
- rýžové vločky
Jak připravit kořeněný patizon
- Patizon oloupejte a nakrájejte na kostičky spolu s cibulí.
- V pánvi rozpalte olej, přidejte patizon, cibuli, shishimai, kari listy, hořčičná semínka, kmín a pískavici. Orestujte, aby se koření aktivovalo.
- Zalijte vodou, osolte a vařte, dokud patizon nezměkne.
- Rýžové vločky namočte asi na 10 minut do vody, sceďte a přidejte do pánve. V případě potřeby přidejte více vody. Přidejte rýžový sirup s citrónovou šťávou. Duste, dokud se vločky neuvaří a vše bude mít lepivou, hrudkovitou konzistenci.
- Posypejte pažitkou a konopnými semínky.
Praktické
- Patizon nakrájejte na malé kostičky, bude rychle vařený a bude mít lepší konzistenci.
- Nevynechte koření.
Obměna
- Místo shishimai použijte třeba kousek kapie.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme, olej, sůl a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář