Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Patizonová omáčka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka

Malá vzpomínka na mé dětství, kdy moje babička připravovala “těkvicový a fazolkový prívarok”. Já použila bílý patizon, protože se mu letos hodně na zahradě daří. Pojdte si se mnou zavzpomínat trochu jinak.

Ingredience
  • 1 bílý patizon
  • čerstvé zelené fazolky
  • kus bílé cibule
  • pár stroužků česneku
  • olej
  • umeocet
  • kopr
  • pepř
  • sůl
  • sójová smetana

Na první pokus jsem s Jíme Jinak sekla po týdnu. Ale po pěti letech jsem zjistila, že se z postele ráno hrabu jako st...

Recept na smetanovou omáčku z patizonu

  1. Oloupejte patizon, zbavte ho jadřince a nastrouhejte na hrubo.
  2. Očistěte fazolky a vařte asi 8 minut. Poté je nakrájejte na kousky.
  3. Na pánvi s olejem zpěňte cibulku a česnek. Přidejte nastrouhaný patizon, podlijte trochou vody, osolte a duste.
  4. Přidejte nakrájené fazolky, kopr, smetanu, pepř, umeocet, promíchejte a vše prohřejte.
  5. Servírujte tento pokrm jak je libo.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Není třeba nic vážit, vše od oka.
  • Po přidání smetany už nevařte, mohla by se srazit.
  • Recept není zahušťován moukou, pouze smetanou.
  • Podávejte s čím je vám libo.
  •  Na talíři na fotce je tempeh opečený na oleji s trochou papriky a podlitý troškou vody.
  • Dobu vaření fazolek si upravte.

Obměna

  • Pro verzi bez sóji použijte jinou rostlinnou smetanu namísto sójové.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Špagety s wasabi omáčkou

Chcete vyzkoušet něco nového a pikantního? Připravte si špagety s wasabi omáčkou, které kombinují zdravé suroviny s exotickou chutí. Recept je veganský, ry...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Blesková brokolicová omáčka

Máte rádi rychlé recepty z pár ingrediencí? Pak je tento recept přímo pro vás. Vyzkoušejte a omáčku podávejte třeba k těstovinám. Zaručeně si pochutnáte.

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.