- 1 bílý patizon
- čerstvé zelené fazolky
- kus bílé cibule
- pár stroužků česneku
- olej
- umeocet
- kopr
- pepř
- sůl
- sójová smetana
Recept na smetanovou omáčku z patizonu
- Oloupejte patizon, zbavte ho jadřince a nastrouhejte na hrubo.
- Očistěte fazolky a vařte asi 8 minut. Poté je nakrájejte na kousky.
- Na pánvi s olejem zpěňte cibulku a česnek. Přidejte nastrouhaný patizon, podlijte trochou vody, osolte a duste.
- Přidejte nakrájené fazolky, kopr, smetanu, pepř, umeocet, promíchejte a vše prohřejte.
- Servírujte tento pokrm jak je libo.
Praktické
- Není třeba nic vážit, vše od oka.
- Po přidání smetany už nevařte, mohla by se srazit.
- Recept není zahušťován moukou, pouze smetanou.
- Podávejte s čím je vám libo.
- Na talíři na fotce je tempeh opečený na oleji s trochou papriky a podlitý troškou vody.
- Dobu vaření fazolek si upravte.
Obměna
- Pro verzi bez sóji použijte jinou rostlinnou smetanu namísto sójové.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář