Miluji kopr ve všech podobách, proto nesmí ani chybět v dnešní polévce. Vyzkoušejte zkombinovat žampiony se zeleninou a koprem. Budete mile překvapeni.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr vývaru zeleninového vývaru/horké vody
  • šálek květáku
  • 2 mrkve
  • kousek červené papriky
  • 4 polévkové lžíce červené čočky
  • 1 lžíce miso pasty
  • 2 snítky kopru
  • sůl

Jak připravit zeleninovou polévku s žampiony

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo horkou vodu.
  2. Mezitím si očistíme žampiony, odstraníme nohy a nakrájíme je na plátky. Květák rozebereme na růžičky. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
  3. Do horkého vývaru dáme vařit červenou čočku a žampiony.
  4. Po 5 minutách osolíme a přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Vaříme ještě 10 minut.
  5. Vypneme plamen, v trošce polévky rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Nakrájíme kopr na jemno a přidáme ho do polévky.

Praktické

  • Místo červené čočky lze použít i jinou uvařenou luštěninu.
  • Labužníci mohou přidat i trochu rostlinné smetany.
  • Jelikož je polévka uvařená hlavně se zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli a vynecháme ochucovadla a houby.
  • Pro děti od 1,5 let polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
  • Děti od 2 let mohou polévku s vámi.

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Prožívám období života, kdy vlastně nic nemusím (Lída)

Lída: Přeji všem krásné dny. Neuměla jsem si představit,...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Díky Jíme Jinak se cítím rok od roku lépe (Ivana)

Ivana: Uvědomila jsem si, že si sem pro ten...

Alergie a průjmy mizí (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny a přeji krásný večer 🌞 Zahájila...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...
  1. Skvělá polévka, tento týden už ji mám podruhé k obědu v práci :-). Děkuji za recept a příjemné letní dny všem.

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOnline vaření 6 – Zelňačka, cizrnový kotlík, rýže s bezpluchým ovsem a čerstvý salát
Další článekPozvánka na festival Miluj svůj život, Plzeň