Miluji kopr ve všech podobách, proto nesmí ani chybět v dnešní polévce. Vyzkoušejte zkombinovat žampiony se zeleninou a koprem. Budete mile překvapeni.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr vývaru zeleninového vývaru/horké vody
  • šálek květáku
  • 2 mrkve
  • kousek červené papriky
  • 4 polévkové lžíce červené čočky
  • 1 lžíce miso pasty
  • 2 snítky kopru
  • sůl

Jak připravit zeleninovou polévku s žampiony

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo horkou vodu.
  2. Mezitím si očistíme žampiony, odstraníme nohy a nakrájíme je na plátky. Květák rozebereme na růžičky. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
  3. Do horkého vývaru dáme vařit červenou čočku a žampiony.
  4. Po 5 minutách osolíme a přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Vaříme ještě 10 minut.
  5. Vypneme plamen, v trošce polévky rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Nakrájíme kopr na jemno a přidáme ho do polévky.

Praktické

  • Místo červené čočky lze použít i jinou uvařenou luštěninu.
  • Labužníci mohou přidat i trochu rostlinné smetany.
  • Jelikož je polévka uvařená hlavně se zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli a vynecháme ochucovadla a houby.
  • Pro děti od 1,5 let polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
  • Děti od 2 let mohou polévku s vámi.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

6 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Musím souhlasit – zaprvé krásná fotka a zadruhé skvělá polévka. Dala jsem kousíček kapie a udělala v polévce skvělou chuť.

    • Děkuji, polívčička je opravdu mňamka a moc mě těší i to, že se moje focení někam posunulo 🙂

  2. Skvělá polévka, tento týden už ji mám podruhé k obědu v práci :-). Děkuji za recept a příjemné letní dny všem.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOnline vaření 6 – Zelňačka, cizrnový kotlík, rýže s bezpluchým ovsem a čerstvý salát
Další článekPozvánka na festival Miluj svůj život, Plzeň