Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Polévka z červené čočky, žampionů a kopru

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Miluji kopr ve všech podobách, proto nesmí ani chybět v dnešní polévce. Vyzkoušejte zkombinovat žampiony se zeleninou a koprem. Budete mile překvapeni.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr vývaru zeleninového vývaru/horké vody
  • žampiony
  • šálek květáku
  • 2 mrkve
  • kousek červené papriky
  • 4 polévkové lžíce červené čočky
  • 1 lžíce miso pasty
  • 2 snítky kopru
  • sůl

Nikdy není pozdě začít vařit a jíst jinak. Klidně na samém začátku důchodu. Za pár týdnů můžete mít výsledky jako Jan...

Jak připravit zeleninovou polévku s žampiony

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo horkou vodu.
  2. Mezitím si očistíme žampiony, odstraníme nohy a nakrájíme je na plátky. Květák rozebereme na růžičky. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
  3. Do horkého vývaru dáme vařit červenou čočku a žampiony.
  4. Po 5 minutách osolíme a přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Vaříme ještě 10 minut.
  5. Vypneme plamen, v trošce polévky rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Nakrájíme kopr na jemno a přidáme ho do polévky.

Praktické

  • Místo červené čočky lze použít i jinou uvařenou luštěninu.
  • Labužníci mohou přidat i trochu rostlinné smetany.
  • Jelikož je polévka uvařená hlavně se zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli a vynecháme ochucovadla a houby.
  • Pro děti od 1,5 let polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
  • Děti od 2 let mohou polévku s vámi.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobra polivka – kopr, kvetak – nove kombinace chuti a lustenina hezky zasyti :-)

A vidíte, tohle je první jídlo, které se mi podle vašich stránek fakt nějak nepovedlo, nechutnala mně v téhle polévce ani paprika (ta by mi nejspíš vlastně nechutnala v žádné polévce), ani ten kopr.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Červená zelňačka s koprem

Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.
12

Zelňačka s uzeným

Milujete zelňačku a nevíte jak ji uvařit zdravě bez brambor a klobásy? Zkuste tuhle!
5

Cibulačka jinak

Cibulačka pro labužníky. Snadná a chutná.

Pohanková bramboračka s houbami

Máme rádi všechny polévky, které připomínají bramborovou polévku. Tohle je naše oblíbená verze. Brambory ani jíšku do ní nedáváme a přitom všem chutná jako...
9
18

Houbová polévka

Máte čerstvé nebo sušené houby a nevíte co s nimi? Zkuste tuto naši oblíbenou houbovou polévku. Když ji ještě posypete chlebovými krutony, bude se oblizova...