Miluji kopr ve všech podobách, proto nesmí ani chybět v dnešní polévce. Vyzkoušejte zkombinovat žampiony se zeleninou a koprem. Budete mile překvapeni.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr vývaru zeleninového vývaru/horké vody
  • šálek květáku
  • 2 mrkve
  • kousek červené papriky
  • 4 polévkové lžíce červené čočky
  • 1 lžíce miso pasty
  • 2 snítky kopru
  • sůl

Jak připravit zeleninovou polévku s žampiony

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo horkou vodu.
  2. Mezitím si očistíme žampiony, odstraníme nohy a nakrájíme je na plátky. Květák rozebereme na růžičky. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
  3. Do horkého vývaru dáme vařit červenou čočku a žampiony.
  4. Po 5 minutách osolíme a přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Vaříme ještě 10 minut.
  5. Vypneme plamen, v trošce polévky rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Nakrájíme kopr na jemno a přidáme ho do polévky.

Praktické

  • Místo červené čočky lze použít i jinou uvařenou luštěninu.
  • Labužníci mohou přidat i trochu rostlinné smetany.
  • Jelikož je polévka uvařená hlavně se zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli a vynecháme ochucovadla a houby.
  • Pro děti od 1,5 let polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
  • Děti od 2 let mohou polévku s vámi.

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Martina: Výborné! A muž pochválil: “Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

6 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Musím souhlasit – zaprvé krásná fotka a zadruhé skvělá polévka. Dala jsem kousíček kapie a udělala v polévce skvělou chuť.

    • Děkuji, polívčička je opravdu mňamka a moc mě těší i to, že se moje focení někam posunulo 🙂

  2. Skvělá polévka, tento týden už ji mám podruhé k obědu v práci :-). Děkuji za recept a příjemné letní dny všem.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOnline vaření 6 – Zelňačka, cizrnový kotlík, rýže s bezpluchým ovsem a čerstvý salát
Další článekPozvánka na festival Miluj svůj život, Plzeň