Miluji kopr ve všech podobách, proto nesmí ani chybět v dnešní polévce. Vyzkoušejte zkombinovat žampiony se zeleninou a koprem. Budete mile překvapeni.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr vývaru zeleninového vývaru/horké vody
  • šálek květáku
  • 2 mrkve
  • kousek červené papriky
  • 4 polévkové lžíce červené čočky
  • 1 lžíce miso pasty
  • 2 snítky kopru
  • sůl

Jak připravit zeleninovou polévku s žampiony

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo horkou vodu.
  2. Mezitím si očistíme žampiony, odstraníme nohy a nakrájíme je na plátky. Květák rozebereme na růžičky. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
  3. Do horkého vývaru dáme vařit červenou čočku a žampiony.
  4. Po 5 minutách osolíme a přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Vaříme ještě 10 minut.
  5. Vypneme plamen, v trošce polévky rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Nakrájíme kopr na jemno a přidáme ho do polévky.

Praktické

  • Místo červené čočky lze použít i jinou uvařenou luštěninu.
  • Labužníci mohou přidat i trochu rostlinné smetany.
  • Jelikož je polévka uvařená hlavně se zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli a vynecháme ochucovadla a houby.
  • Pro děti od 1,5 let polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
  • Děti od 2 let mohou polévku s vámi.

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...
  1. Musím souhlasit – zaprvé krásná fotka a zadruhé skvělá polévka. Dala jsem kousíček kapie a udělala v polévce skvělou chuť.

    • Děkuji, polívčička je opravdu mňamka a moc mě těší i to, že se moje focení někam posunulo 🙂

  2. Skvělá polévka, tento týden už ji mám podruhé k obědu v práci :-). Děkuji za recept a příjemné letní dny všem.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOnline vaření 6 – Zelňačka, cizrnový kotlík, rýže s bezpluchým ovsem a čerstvý salát
Další článekPozvánka na festival Miluj svůj život, Plzeň