Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Ingredience
  • celozrnná rýže ribe
  • 1 cibule
  • 1 kus pórku
  • čerstvý česnek
  • sušený kopr
  • sušená máta
  • fenyklový vous
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • citrónová šťáva
  • listový špenát
  • olej
  • sůl
  • pepř

V očkovacím průkazu jsem měla napsáno “výživa nepřiměřená”. Bylo totiž co zlepšovat. Když máma začala vař...

Jak připravit špenátové rizoto po řecku

  1. Uvařte rýži. Nevysušte jí příliš. Ponechte trošku tekutiny.
  2. Do pánve nalijte olej, přidejte nakrájený pórek a cibuli, česnek, mátu, fenyklový vous, kopr a orestujte doměkka.
  3. Nyní přidejte nastrouhanou citrónovou kůru a nakrájený špenát. Osolte, opepřete a krátce poduste, dokud špenát neovadne.
  4. Uvařenou rýži dejte do pánve, přidejte citrónovou šťávu a pár minut krátce povařte.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Recept si upravte podle rýže, kterou budete vařit.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži.
  • Do receptu jsem přidala fenyklovou nať (vousy). Poklud nemáte, vynechte.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

65 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

U nás dnes k večeři, manžel se na to moc netvářil a teď si šel potřetí přidat 😁 takže úspěch a moc děkuji za recept 😊

Moc dobré,Vierko. Místo sušené máty jsem dala meduňku,protože máta došla. Rýži jsem použila natural kulatozrnnou a k tomu jsme si dali čočkové placičky. Moc nám chutnalo, děkuji za recept.😍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Basmati se zimní zeleninou

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ní i zelenina charakteristická pro toto období, proto využijte zimní zeleninu k přípravě tohoto jídla.

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Jemná sametová polévka

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.