Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Strozzapreti s citronovou omáčkou

Uvařeno
bez sóji
bez vajec

Máte chuť na něco rychlého, ale přitom sytého? Tyhle těstoviny s barevnou směsí zeleniny a jemným kešu-citrónovým krémem jsou ideální volbou. Do půl hodiny máte na stole lehké, voňavé a výživné jídlo, které potěší oči i žaludek.

Ingredience
  • strozzapreti (nebo jiné těstoviny)
  • cuketa žlutá
  • cuketa zelená
  • paprika červená
  • dýně
  • pórek
  • mletý koriandr
  • špetka nového koření
  • pepř
  • sůl
  • petrželka
  • bio citrónová kůra
  • olej
Na krém:
  • 40 g kešu
  • voda
  • citrónová šťáva

Kvůli zdravotním potížím jsem se dostala do těžkých depresí, které jsem řešila jídlem. Postupně jsem přibírala, fyzič...

Recept na těstoviny s citrónovou omáčkou

  1. Uvařte těstoviny.
  2. Kešu namočte do horké vody a věnujte se přípravě zeleniny.
  3. Nakrájejte zeleninu na proužky.
  4. Na pánev dejte olej, nakrájenou zeleninu, koření a nasekanou citrónovou kůru. Orestujte. Po orestovaní můžete malinko podlít vodou. Osolte a opepřete, promíchejte a duste.
  5. Slijte vodu z kešu, přidejte novou vodu, citrónovou šťávu, osolte a rozmixujte.
  6. Rozmixovanou hmotu přidejte do pánve a míchejte. Krém rychle houstne.
  7. Přidejte vařené těstoviny, posypejte petrželkou a servírujte.

Praktické

  • Hustotu krému ovlivníte vodou. Pokud chcete krém více tekutý, přidejte trochu vody z uvařených těstovin.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

76 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Opět luxusní papáníčko, ostatně jako vždy! 🧡. Místo těstovin jsem dala bulgur z celozrnného ječmene a přidala hrst vařených fazolí 😋😋

vypadá to dobře,vyzkoušíme👍

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.
Houby
klub
8
5

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Rigatoni s hořčicovou omáčkou

Recept pro milovníky velmi rychlých a sytých receptů. Chuť je překapivě přímo sýrová a čerstvě mletý pepř silně připomene italskou klasiku Cacio e pepe.

Bylinkové artyčoky s rýží

Jaro je správné období pro artyčoky. Zde máte malý nápad, jak je chutně a jednoduše připravit.

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.