Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Rychlá večeře co dům dal

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna zima

Nejlepší recepty vznikají neplánovaně a často z různých zbytků. Kombinace polentového knedlíku a vařeného hrachu s trochou koření a zeleniny mě opět mile překvapila.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule
  • kousek červené papriky nebo kapie (není nutná)
  • 1 hrnek uvařeného hrachu
  • 1 polentový knedlík (cca 20 cm)
  • jarní cibulka
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • umeocet

Věřila jsem, že jím zdravě, ale po diagnóze vysokého cholesterolu jsem se rozhodla změnit svůj jídelníček. Díky změně...

Jak připravit bleskovou večeři

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, papriku a trochu osolíme.
  2. Restujeme asi 5 minut a mezitím si nakrájíme polentový knedlík na malé kostičky.
  3. Přidáme ho k cibuli a trochu opečeme na pánvi. Nezapomeňme občas zamíchat.
  4. Přidáme hrnek uvařeného hrachu, nakrájenou jarní cibulku, česnek, kmín a chvilku povaříme společně.
  5. Dochutíme umeoctem podle potřeby.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Kombinujeme

Obměna

  • Hrách můžete nahradit i zelenou čočkou nebo jinou luštěninou.

Děti

  • Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 1,5 roku, ale dochuťte šetřete se solí, kořením a umeoctem.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 5. 2016

Skvělá inspirace, základem klasicky kořenová zelenina, kousek jarní cibulky a mletý koriandr s pískavicí. Mungo fazolky, zeleninový vývar a polenta na větší kusy… Rychlé, chutné, výživné :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Citrónové rizoto

Chutné a levné jídlo připravené z jednoduchých surovin, ideální například jako rychlá večeře nebo součást kompletního talíře.

Hedvábná tofíčka

Velmi rychlé a chutné jídlo, výborné ke chlebu a nebo jako náplň do placek. Mám vyzkoušeno i ke špagetám, prostě vynikající. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět,...

Dal makhani – černé fazole s batátem a špenátem

V klasickém indickém receptu se používá máslo a kombinace čočky a černých fazolí. Nám moc chutná tahle zjednodušená rychlovka – velmi chutná omáčka s...

Černé fazole s ovsem

Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...

Podzimní duet

Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochut...