- 1,5 hrnku ovesných vloček
- 1 větší cibule
- 1 velká petržel nebo celer
- olej
- sůl
- zeleninový vývar nebo horká voda
- sójová omáčka
- slunečnicová semínka nebo gomasio
- kysané zelí nebo kvašená zelenina
Jak připravit ovesnou kaši
- Vločky na sítku dobře propláchneme, zalijeme vývarem, nebo horkou vodou, lehce osolíme a dáme na 15 minut vařit.
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky, petržel, nebo celer, můžete i oboje na drobné kostičky a vše restujeme na pánvičce s olejem a solí.
- Restujeme raději na mírném plameni a déle to zlatohněda.
- Vločky zkontrolujeme, zda mají dost vody, když tak vodu doplníme.
- Vločkovou kaši posypeme restovanou zeleninou, která chutná jak špek, posypeme dýňovým gomasiem a přidáme kopeček kysaného zelí nebo jiné kvašené zeleniny.
- Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.
Praktické
- Místo vloček můžeme použít jakoukoliv uvařenou, nebo zbylou obilovinu, když si jí uvaříte den dopředu, pak máte snídani hotovou během 10-15 minut. Uvařené obiloviny můžete v lednici skladovat několik dní.
- Pokud máte bezlepkovou dietu, volte bezlepkové ovesné vločky.
- Můžeme použít i jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo jako jednoduchou večeři.
Obměna
- Místo ovesných vloček můžeme použít jiné vločky nebo jakoukoliv jinou obilovinu. Výborná je rýže vařená s pšenicí, bulgur nebo kroupy a krupky.
Děti
- Kaše bez soli je vhodná i pro nejmenší děti. “Špek” je vhodný až pro větší děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Přátelé tohle je bomba. Mnamka 😍
Byla jsem 10 dní mimo domov, tak jsem včera hledala motivaci znovu nastoupit do kurzu. Našla jsem vločkovou kaši se špekem. Navrch mám cibulku, mrkev a ceker a nemohu ani uvěřit, jaká je to dobrota. Tak se mi motivace pomalu vrací a už přemýšlím, co si udělám zítra. Asi si kaši zopakuji k snídani 😀