- kus červeného zelí
- 2 batáty
- 1 červená cibule
- domácí koření Cajun
- olej
- 1 lžička pasty umeboshi
- pažitka
- hrst čočky
- zeleninový vývar nebo voda
- sůl
Jak připravit pikantní polévku s batáty a čočkou
- Do kastrolu dejte olej, rozpalte ho a přidejte na kusy nakrájené batáty, cibulku a zelí. Několik minut šetrně orestujte.
- Posypte orestovanou zeleninu cajunskou směsí, znovu kratičce orestuje, zalijte ohřátým vývarem nebo vodou, přidejte čočku a vařte do změknutí zeleniny.
- Nyní přidejte do polévky pastu umeboshi, promíchejte ochutnejte a dosolte.
- Poté ponorným mixerem polévku lehce rozmixujte. Opravdu jen malinko, aby to nebyla kaše.
- Servírujte posypané pažitkou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Čím menší kostičky zeleniny, tím rychlejší příprava, prakticky bude záležet na čočce kterou použijete.
Obměna
- Místo umeboshi pasty můžete použít umeocet.
- Můžete použít jakoukoliv čočku nebo jinou luštěninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Moc jsem si pochutnala. Použila jsem černou čočku😋
Vynikající. Mamka měla boule až za ušima. Uvařená včera, na 2.advetní neděli. Teď v zimě, se skvěle hodí. Suroviny od oka, čočka tmavá, takže jiná barva 😉