Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Bezlepkové semínkové trojhránky

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Přirozeně bezlepkové trojhránky jsou skvělou alternativou k pečivu, hodí se i na oslavy jako slané občerstvení místo slaných tyčinek a krekrů.

Ingredience
  • 60 g kaštanové mouky
  • 50 g lupinové mouky
  • 100 g celozrnné rýžové mouky
  • 40 g  olivového oleje
  • sůl
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce slunečnicového semínka
  • 1 lžíce máku
  • 1 lžíce černého sezamového semínka
  • 1 lžíce bílého sezamového semínka

Do změny jídelníčku jsem se pustila s třemi malými dětmi a za probíhající rekonstrukce kuchyně. Výzva to byla veliká ...

Jak připravit bezlepkové trojhránky se semínky

  1. V misce smíchejte suché přísady.
  2. Přidejte olej a vodu do suchých ingrediencí a několik minut hněťte těsto.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Nechte těsto několik minut odpočívat, rozválejte ho za pomoci pečícího papíru, vložte ho do 30 cm kulaté formy, nakrájejte na trojúhelníky.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte do zlatova – asi 20 minut.

Praktické

  • Nepodsypávejte moukou.
  • Pečte podle zkušenosti s vaší troubou, každá je jiná.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou bezlepkovou mouku.
  • Přiroze

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let. Pokud však vaše menší dítě běžně jí pečivo nebo sušenky, dejte mu bez obav i tyto trojhránky.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahoj, tak jsem dnes zkusila variantu z pohankové, rýžové a cirokove mouky, chuťově dobré, ale praskají mi… Málo vody /oleje?

Dejte do googlu lupinová mouka.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Tokyo balls (bezlepkové)

Tyhle kuličky jsou moc dobré, měkké, ale nerozpadají se. Skvělé se hodí jako zdravé a chutné občerstvení při různých oslavách. Skvěle se budou vyjímat např...

Čočková omeleta (bez lepku)

Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Čočkové štamprle s jedlou krajkou

Pokud pořádáte nějakou slavnost, párty a chcete připravit pro hosty něco nového, zkuste tento finger food. Čočková pěna je jednoduchá a rychlá a krajka jí ...

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Šafránové kuličky s kešu omáčkou

Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní, velmi chutné a přirozen...