Rychlá, dobrá a sytá alternativa boloňských špaget. Doporučujeme jako rychlovku na večeři, když nevíte, co vařit a potřebujete nasytit celou rodinu.
Ingredience
na 1 porci
  • 70 g vařené červené čočky (půlené nebo celé)
  • 60 g celozrnných špaget
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 mrkev
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2-4 lžíce rajčatové pasty
  • sušené oregano
  • čerstvá bazalka
  • sojová omáčka a umeocet dle chuti
  • sůl

Jak připravit veganské boloňské těstoviny

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu.
  2. Na oleji orestujeme cibule s větší špetkou soli.
  3. Přidáme nahrubo strouhanou mrkev a čočku a orestujeme.
  4. Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do změknutí mrkve.
  5. Ochutíme česnekem, kořením a rajčatovou pastou (nebo čerstvá krájená rajčata).
  6. Vaříme ještě minutku a poté přidáme nasekanou čerstvou bazalku a vypneme.
  7. Případně ještě dochutíme a podáváme s těstovinami.

Praktické

  • Omáčku můžete také rozmixovat.
  • Můžete ještě celé jídlo posypat najemno strouhaným uzeným tofu nebo tempehem.

Obměna

  • Nemusíte podávat s těstovinami, hodí se i k jiným obilovinám nebo jako náplň do palačinek a placek.
  • Můžete přidat k mrkvi i strouhaný petržel nebo celer.
  • Ke konci varu omáčky můžete vmíchat špenát nebo kadeřávek.
  • V omáčce jsou výborná také nakrájená rajčata naložená v oleji.
  • Místo čočky můžete použít i uzený tempeh nebo ho můžete k čočce přimíchat.

Děti

  • Pokud omezíte sůl a dochucovadla, je toto jídlo vhodné pro děti od 1,5 roku.

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

9 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJíme Jinak křtí Kouzlo kvásku v Olomouci 16.5. 2019
Další článek5 jednoduchých tipů, jak jíst zdravě, a zároveň i levně