Rychlá, dobrá a sytá alternativa boloňských špaget. Doporučujeme jako rychlovku na večeři, když nevíte, co vařit a potřebujete nasytit celou rodinu.
na 1 porci
- 70 g vařené červené čočky (půlené nebo celé)
- 60 g celozrnných špaget
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 mrkev
- 1-2 stroužky česneku
- 2-4 lžíce rajčatové pasty
- sušené oregano
- čerstvá bazalka
- sojová omáčka a umeocet dle chuti
- sůl
Jak připravit veganské boloňské těstoviny
- Uvaříme těstoviny dle návodu.
- Na oleji orestujeme cibule s větší špetkou soli.
- Přidáme nahrubo strouhanou mrkev a čočku a orestujeme.
- Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do změknutí mrkve.
- Ochutíme česnekem, kořením a rajčatovou pastou (nebo čerstvá krájená rajčata).
- Vaříme ještě minutku a poté přidáme nasekanou čerstvou bazalku a vypneme.
- Případně ještě dochutíme a podáváme s těstovinami.
Praktické
- Omáčku můžete také rozmixovat.
- Můžete ještě celé jídlo posypat najemno strouhaným uzeným tofu nebo tempehem.
Obměna
- Nemusíte podávat s těstovinami, hodí se i k jiným obilovinám nebo jako náplň do palačinek a placek.
- Můžete přidat k mrkvi i strouhaný petržel nebo celer.
- Ke konci varu omáčky můžete vmíchat špenát nebo kadeřávek.
- V omáčce jsou výborná také nakrájená rajčata naložená v oleji.
- Místo čočky můžete použít i uzený tempeh nebo ho můžete k čočce přimíchat.
Děti
- Pokud omezíte sůl a dochucovadla, je toto jídlo vhodné pro děti od 1,5 roku.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a
kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Super jídlo 🙂
Neměla jsem bílé víno, tak jsem dala naše Šípkové a super😊
Po pár měsících oblíbené špagety 🙂