Rychlá, dobrá a sytá alternativa boloňských špaget. Doporučujeme jako rychlovku na večeři, když nevíte, co vařit a potřebujete nasytit celou rodinu.

Ingredience
na 1 porci
  • 70 g vařené červené čočky (půlené nebo celé)
  • 60 g celozrnných špaget
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 mrkev
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2-4 lžíce rajčatové pasty
  • sušené oregano
  • čerstvá bazalka
  • sojová omáčka a umeocet dle chuti
  • sůl

Jak připravit veganské boloňské těstoviny

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu.
  2. Na oleji orestujeme cibule s větší špetkou soli.
  3. Přidáme nahrubo strouhanou mrkev a čočku a orestujeme.
  4. Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do změknutí mrkve.
  5. Ochutíme česnekem, kořením a rajčatovou pastou (nebo čerstvá krájená rajčata).
  6. Vaříme ještě minutku a poté přidáme nasekanou čerstvou bazalku a vypneme.
  7. Případně ještě dochutíme a podáváme s těstovinami.

Praktické

  • Omáčku můžete také rozmixovat.
  • Můžete ještě celé jídlo posypat najemno strouhaným uzeným tofu nebo tempehem.

Obměna

  • Nemusíte podávat s těstovinami, hodí se i k jiným obilovinám nebo jako náplň do palačinek a placek.
  • Můžete přidat k mrkvi i strouhaný petržel nebo celer.
  • Ke konci varu omáčky můžete vmíchat špenát nebo kadeřávek.
  • V omáčce jsou výborná také nakrájená rajčata naložená v oleji.
  • Místo čočky můžete použít i uzený tempeh nebo ho můžete k čočce přimíchat.

Děti

  • Pokud omezíte sůl a dochucovadla, je toto jídlo vhodné pro děti od 1,5 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...
        • Jasně, než se chuťové buňky vyčistí a člověk cítí slané, sladké, ostré a kyselé i u jemných chutí, musíme si to udělat tak dobré, aby nám to chutnalo a netrpěli jsme snahou jíst zdravě ;-)

  1. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJíme Jinak křtí Kouzlo kvásku v Olomouci 16.5. 2019
Další článek5 jednoduchých tipů, jak jíst zdravě, a zároveň i levně