- 50 g loupané červené čočky
- 50 g quinoy
- 50 g slunečnicového semínka
- 30 g ovesných vloček
- 1 lžička kari koření
- 2 mrkve
- citrónová kůra z bio citrónu
- muškátový oříšek
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- stroužek česneku
- sůl
- pepř
- olej na restování kuliček
Jak připravit kuličky z mrkve, čočky a quinoy
- Rozmixujte ovesné vločky se slunečnicovým semínkem a vložte je do mísy společně s lahůdkovým droždím.
- Rozmixujte mrkev, ne na kaši a dejte jí orestovat s troškou oleje na pánev. Stačí pár minut.
- Quinou a čočku uvařte, nechte dobře okapat.
- Quinou a čočku nahrubo za tepla rozmixujte a přidejte do mísy.
- Přidejte prolisovaný česnek, koření, sůl, citrónovou kůru, nastrouhaný muškátový oříšek, mrkev a promíchejte.
- Teplou hmotu přikryjte, nechte propařit přikryté do vychladnutí.
- Poté vytvarujte kuličky o velikosti oříšku a orestujte je na pánvi s trochou oleje.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Kuličky opékejte na malém množství oleje a pohybem pánve je opékejte ze všech stran.
- Kuličky jsou dobré i po vychladnutí, proto lze použít i na různá pohoštění jako finger food.
- Pro bezlepkovou dietu použijte ovesné vločky bez lepku.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv semínka nebo oříšky.
- Použijte jakékoliv kari podle vaší chuti. Já použila sladké.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Kuličky jsou vynikající samy o sobě 😋 já k nim měla polentu s řasou aramé a pikantní kari dýňovou omáčku a bylo to super! 😉
Dělala jsem ‘hroudičky’ dětem k večeři, s menšími obměnami. Místo mrkve dýně a místo quinoy jáhly. Na odbyt šly rychle 😉