Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

Ingredience
  • celozrnná rýže basmati
  • celer
  • dýně
  • mrkev
  • tempeh
  • česnek
  • semínka černuchy (černý kmín)
  • kmín
  • konopná semínka
  • sušené kari listy
  • černá hořčičná semínka
  • bílý pepř
  • nové koření – čerstvě namleté ​
  • olej
  • mizuna

Po 9 měsících s Jíme Jinak jsem nadšen tím, že to není jen jídlo, ale moc fajn životní styl. Čistí se tělo, následně ...

Jak připravit smaženou rýži se zeleninou

  1. Uvařte rýži a nechte stranou.
  2. Zeleninu nakrájejte na kostičky.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Do pánve dejte olej, přidejte všechno koření, prolisovaný česnek, kari listy a zeleninu osmahněte doměkka. Pokud chcete, můžete přidat trochu vody, aby zelenina rychleji změkla.
  5. Když je zelenina uvařená – ale ne rozvařená – zvyšte teplotu a přidejte na kostičky nakrájený tempeh, promíchejte, osolte, přidejte rýži a za stálého míchání vše dobře a zprudka osmahněte.
  6. Nakonec posypte bílým pepřem, konopnými semínky a nasekanou mizunou.

Praktické

  • Do tohoto receptu se skvěle hodí celozrnná basmati, protože zrnka se dobře smaží, neslepují se.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.

Obměna

  • Místo mizuny použijte rukolu, petrželku, pažitku, nebo cokoliv zeleného.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

80 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Čínské nudle se zeleninou

Lahodná a velmi variabilní rychlovka pro milovníky asijské kuchyně. Lehký oběd nebo večeře bez masa, lepku i sóji.

Žampiony s tofu na rýžových těstovinách

Snadný, rychlý a zdravý oběd či večeře. Smícháním pár ingrediencí dostaneme chutný pokrm.

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.