- 1 červená řepa
- 1/2 sáčku kysaného zelí bez éček nebo domácí kvašené zelí (cca 1 hrnek)
- tofunéza nebo sojanéza
- pár kapek umeocta, jablečného octa a sójové omáčky (nemusí být)
Jak připravit růžový salát
- Neloupanou řepu uvaříme v osolené vodě do měkka asi 30 minut.
- Po vychladnutí slupku sloupneme a nastrouháme jí na hrubším struhadle.
- Kysané zelí pokrájíme na menší kousky.
- Přidáme pár lžic sojanézy, nebo tofunézy a dobře promícháme.
- Můžeme dochutit pár kapkami jablečného octa, umeocta nebo sójové omáčky. Podáváme chlazený a sypeme gomasiem.
Praktické
- Pro verzi bez sóji použijeme nesójovou rostlinnou majonézu, např. z červené čočky a vynecháme sójovou omáčku nebo zvolíme jinou verzi omáčky, která neobsahuje sóju (pohanková, hrachová apod.).
Obměna
- Nebojte se zkombinovat i jiné druhy zeleniny. Stejně dobře poslouží řepa a ředkvičky nebo kedluben.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Mnam ♥️
Mnaaaaaaaaam ♥️♥️♥️