Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rýže s hráškem a mátou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro
sezóna léto

Rychlá rýže s čerstvým hráškem. Jednoduchý, banální recept, který je ovšem zároveň bohatý na chutě. Určitě vás nezklame, hrášek a máta je neskutečně výborná kombinace.

Ingredience
  • pórek
  • pažitka
  • čerstvý hrášek
  • čerstvá máta
  • čerstvá petrželka
  • pažitka
  • sůl
  • olej
  • rýže basmati

Kurz a členství v Klubu Jíme Jinak jsem si koupila k narozeninám. Díky výsledkům, kterých jsem dosáhla, teď vím, že t...

Jak připravit rýži s hráškem a mátou

  1. Do pánve nalijte olej, přidejte nakrájený pórek, vyloupaný hrášek, nasekanou mátu a krátce osmahněte. Přidejte trošičku vody, osolte a duste několik minut doměkka.
  2. Uvařte basmati.
  3. Uvařenou rýži vložte do pánve, promíchejte, posypejte pažitkou a petrželkou.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • V tomto receptu nemusíte nic vážit, jděte klidně od oka a řiďte se počtem strávníků.
  • Můžete dát hned na talíř a nebo, pokud máte třeba chuť si pohrát, můžete servírovat i tak jak vidíte na fotkách. Určitě to každého strávníka potěší. Přidala jsem k tomu i trochu hummusu z hrášku.

Obměna

  • Místo rýže se výborně se hodí i quinoa nebo nějaké malé těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej  asůl.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

D ĚKUJI ZA RECEPTY ZÍTRA UVAŘÍM RÝŽI BASMATI S HRÁŠKEM A BAZALKOU-

Vierka, zas sme si pochutnali :-)
Je to niečo jednoduché, nové a pritom určite spetrí náš jedálniček.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Heukmi Bap – korejská fialová rýže

Vyzkoušejte tuto netradiční a přesto velice jednoduchou přílohu, kterou si můžete ozvláštnit svůj talíř.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Rýže s pečeným patizonem

Máte patizon a nevíte, jak byste ho připravili? Vyzkoušejte tento jednoduchý a přitom velmi lahodný recept a určitě si pochutnáte.

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...