Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát z kvašené zeleniny

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Kvašená zelenina je pro naše trávení velice prospěšná a může být klidně zamíchaná jen do salátu.

Ingredience
pro 4 porce

  • miska kvašené zeleniny nebo zelí
  • půlka čínského zelí

Babičky a vegan strava, to byla vždycky potíž. Moje vlastní zkušenost mě ale naučila, že to opravdu jde. Někdy je to ...

Postup
  1. Kvašenou zeleninu nakrájíme nahrubo.
  2. Čínské zelí nakrájíme na nudličky.
  3. Dáme do mísy a společně rukama promneme.

Praktické

  • Můžeme podávat hned, nebo můžeme salát zatížit a nechat pár hodin na lince uležet.
  • Pro labužníky lze přidat lžíci rostlinné smetany.
Kombinujeme

Syrový salát by neměl tvořit celý oběd, proto salátek využíváme jako osvěžující přílohu k hlavnímu jídlu. Kombinovat ho můžeme bez obav se všemi obilovinami a luštěninami.

Obměna
  • Ke kvašené zelenině můžeme přidat jakoukoli jinou zeleninu.
  • Výborná je kombinace se špičatým zelím, strouhanou kedlubnou, daikonem nebo vodnicí či mrkví.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
19. 9. 2024

Mnaaaaaam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu. Vyzkou...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...