- 1 větší cibule na tenké proužky
- 1 větší mrkev nakrájená na proužky (sirčičky)
- hrnek syrového zelí nakrájeného na jemno
- 2 – 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
- asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- umeocet
- trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, mrkev na sirčičky a zelí na tenké proužky a trochu osolíme.
- Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a zapražíme paprikou a kmínem.
- Směs povaříme asi ještě 5 minut.
- Dochutíme umeoctem a na závěr můžeme přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.
Kombinujeme
- Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je pohanka vařená se slunečnicovým semínkem a zeleninovým salátem s červené řepy.
Obměna
- Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.
Děti
- Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, šetřila bych s kořením a s dochucením.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Fantastické jidlo. Misto zeli jsem dala kapustu a medvědí česnek.
Osvědčený recept, tentokrát s ječmenem 🙂