Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Dlouhé batátové gnocchi s oříšky a houbami

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Pro tento recept jsem zvolila velmi jednoduché ingredience, aby nepřebily chut batátových noků. Chce to jen trošku trpělivosti při přípravě.

Ingredience
3 porce
  • 3 středně velké batáty
  • 2-3 šálky špaldové celozrnné mouky
  • hlíva
  • žampiony portobello
  • lískové oříšky
  • olivový olej
  • česnek
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Jak připravit batátové noky s houbami a lískovými oříšky

  1. Batáty uvařte ve slupce do měkka. Oloupejte je a nechte je vychladnout. Promačkejte je bramborovým mačkadlem nebo nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte celozrnnou špaldovou mouku. Množství mouky přizpůsobte množství batátů, mělo by vzniknout těsto hustější konzistence, ze kterého lze tvarovat “hady”. Nechte těsto chvíli odpočívat v chladničce. Vytvořte několik válečků, ty nakrájejte na malé kousky a z nich vyválejte podlouhlé noky.
  2. Připravte kondiment: osmažte česnek na olivovém oleji, přidejte nasekané houby, osolte a orestujte, dokud houby nedosáhnou požadované konzistence. Opražte lískové ořechy a nahrubo je nasekejte. Přidejte je do pánve k houbám.
  3. Ve velkém hrnci přiveďte vodu se solí k varu a uvařte noky. Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na povrch. Uvařené noky vložte do pánve s houbami a orestujte je na vysokém plameni. Posypte  nasekanou čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Chce to trošku trpělivosti, s těstem není lehká práce, ale výsledek stojí za to.
  • Nevařte všechny noky naráz, klidně je vařte po menších dávkách, aby se neslepily.

Obměna

  • Můžete použít jiné houby.
  • Můžete použít i jiné ořechy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření. Pokud už vaše menší děti běžně jedí moučné jídlo a pečivo, můžete jim bez obav dát i tyto noky.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

19 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné jídlo! Jedl i masožravec. Mohu vařit každý den. Děkujeme

Delikatesa! Neverila by som, ako mozu lieskove orechy, ktore mam spojene len so sladkym, tak pozdvihnut jedlo. Vierka, vdaka!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Vánoční gratinovaný celer se žlutou hlívou na polentě

Tento recept by mohl být inspirací, jak si ozvláštnit vánoční menu dalším netradičním, ale zároveň chutným a zdravým pokrmem.

Tempeh alà Stroganoff s celozrnnou špaldou

Vyzkoušejte tuto veganskou verzi oblíbené lahůdky Stroganoff. Recept je velmi variabilní a při použití správných surovin je vhodný i pro bezlepkovou dietu....

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem, bude ...

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Krémové tofu s hlívou

Velmi jednoduché a přitom lahodné jídlo vhodné jako příloha nebo jen tak ke chlebu jako super rychlá večeře.

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...