- 1 hrnek ovesných vloček bez lepku
- 1 hrnek vlašských ořechů
- mletá vanilka dle chuti
- 50 ml rýžového mléka
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce rýžového sirupu
Jak připravit rychlé ovesné sušenky
- Nejdříve pomeleme vlašské ořechy na jemno.
- Poté rozpustíme kokosový olej, vmícháme do něj rýžový sirup a rýžové mléko.
- Nakonec přidáme pomleté ořechy, vanilku a ovesné vločky a pořádně smícháme dohromady.
- Z hotového “těsta” vždy kousek odebereme a napěchujeme jej do vykrajovátka libovolného tvaru. Poté vykrajovátko sundáme a pokračujeme takto i se zbytkem těsta.
- Sušenky pečeme na 180°C cca 17 minut (dozlatova).
- Po vytažení z trouby nechte sušenky vychladnout – zpevní a budou hezky křupavé.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Sušenky skladujte v uzavřené dóze.
Obměna
- Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické ovesné vločky.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Jak dlouho prosím vydrží? Děkuji
Dcera má alergii na ořechy, šly by nahradit slunecnicovymi semínky? Děkuji