Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Okurkové kanapky

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro
sezóna léto

Jako občerstvení se nám osvědčily jednohubky z okurky. Bez lepku, lehké, rychlé a chutné… Pomazánky můžete měnit dle chuti.

Ingredience

Když se mi váha vyšplhala na 132 kg, našel jsem Jíme Jinak. Váha šla krásně dolů, zlepšil se mi spánek, přestal jsem ...

Jak připravit jednohubky z okurky

  1. Okurku nakrájíme na kolečka i se slupkou.
  2. Namažeme jakoukoliv pomazánkou.
  3. Ozdobíme čerstvou řeřichou.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické

  • Skvělé pohoštění pro ty, kteří mají bezlepkovou dietu nebo děti.
  • Pomazánky můžete nabarvit různými přírodními barvivy a udělat tak veselou party.

Obměna

  • Místo okurky můžete použít i cuketu nebo jinou zeleninu.
  • Pomazánky můžete měnit dle chuti, vyzkoušejte některou z našich receptů.
  • Pro verzi bez sóji podávejte s nesójovou pomazánkou, např. s hummusem.

Děti

  • Kanapky jsou vhodné pro děti od 1,5 roku. Udělejte méně ochucenou verzi pomazánky.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

majinka
5. 4. 2018

Zdravím, kanapky jsem tímto způsobem také zkusila, jsou výborné, jen jsem měla problém s tím, že mi pomazánka z okurky klouzala, jak okurka pustila vodu – není třeba nějaký tip na to, jak tomu předejít? Děkuji :-)

martin.truhlar
7. 7. 2016

Kanapky? To jako že se mají dlabat na kanapi? :)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má tento kon...

Salát z daikonu, okurky a kysaného zelí

Dnes jsem udělala salát ze samé strouhané zeleniny a rodina byla nadšena ze zcela “nového typu salátu”.  Kokosový krém vyvolal dojem luxusní do...

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu. Vyzkou...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Salát s limetkovou zálivkou a vlčím mákem

Vlčímu máku se u nás na zahradě daří lépe než všem původně plánovaným květinám a zelenině. A protože jeho lístky jsou krásně barevné a jedlé, přidáváme je ...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...