Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Ovesné sušenky s ovocem

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Jednoduché rychlé sušenky bez cukru, mléka i vajec, které přijdou vhod, když vás přepadne mlsná.

Ingredience
  • 125 g celozrnné pšeničné mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 ml rýžového mléka
  • 40 g slunečnicového olej
  • 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • špetka mletého badyánu
  • špetka mletého hřebíčku
  • 20 g rozinek
  • 20 g sušených třešní
  • 10 g goji
  • 20 mandlí

Po 9 měsících s Jíme Jinak jsem nadšen tím, že to není jen jídlo, ale moc fajn životní styl. Čistí se tělo, následně ...

Jak připravit ovocné sušenky z ovesných vloček

  1. Nejdříve smícháme všechny suché ingredience.
  2. V elektrickém sekáčku nasekáme nahrubo rozinky, třešně, goji a mandle. Přidáme k suchým ingrediencím a znovu promícháme.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Pak přidáme olej a mléko. Vypracujeme v těsto. Z těsta uždibujeme kousky asi jako větší ořech, uděláme z nich kuličky a dáme na pečící papír na plech. Dlaní je trochu rozmáčkneme, aby měly tvar kulaté sušenky.
  5. Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme asi 10 minut do zlatova. Záleží na vaší troubě.

Praktické

  • Jsou to velice rychlé sušenky a jsou velmi dobré, i když jsou bez cukru.
  • V uzavřené nádobě vydrží i několik dnů.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv sušené ovoce.
  • Pokud máte raději sladší, přidejte nějaké vaše oblíbené sladidlo.
  • Můžete použít jakékoliv rostlinné neslazené mléko.

Děti

  • Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kolik sušenek přibližně bude z tohoto receptu? Děkuji.🙂

Martina
6. 7. 2023

Dala by se ppuzit i jina mouka nez psenicna? Idealne ryzova? Nebo spaldova?

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Makové bochánky

Přinášíme vám další tip na netradiční cukroví, kterým můžete zpestřit váš sváteční stůl, ale samozřejmě se hodí při jakékoli příležitosti. Jeho příprava je...

Toskánské Cantucci jinak aneb mandlové suchárky

Inspirací k tomuto recepty byly tradiční italské Cantucci. Tyto suchárky jsou krásně křupavé, ale ne tvrdé a jsou rychlé na přípravu. Jde o alternativu k s...

Třešňové vláčné sušenky

Sezóna třešní je tu. Pojďte si upéct tyto nádherně vláčné sušenky, jednoduché a rychle hotové. 

Vláčné fofr bochánky

Jednoduchý recept na voňavé sladké bochánky. Nic rychlejšího snad ani neexistuje. Prostě je to hned hotové, žádné piplání, než se vám předehřeje trouba, má...

Bezlepkové perníkové sušenky

Jednoduché, lahodné a rychle hotové sušenky, které provoní váš byt a jsou skvělé k čaji nebo kávě. Díky použitým ingrediencím jsou vhodné i při bezlepkové ...

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...