Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Zapečený talíř

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Chuťově vynikající a jednoduché jídlo. Jen navrstvíte jednotlivé vrstvy do formy, dáte do trouby a v mezičase si můžete připravit třeba chutný salátek.

Ingredience
  • uvařená špalda
  • fazole cannellini
  • fialový batát
  • dýně
  • pórek
  • olej
  • umeboshi pasta
  • rýžové miso
  • dlouhý pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Na stránky Jíme Jinak som zablúdila prvýkrát vlani v septembri, keď som si v zdravej výžive kúpila niečo, čo som pred...

Jak připravit zapečenou zeleninu se špaldou a fazolemi

  1. Veškerou zeleninu nakrájejte na malé kousky, abyste si usnadnili pečení.
  2. Fazole cannellini rozmixujte s miso pastou, pyré umeboshi, pepřem, solí a trochou vody.
  3. Na pekáček (použila jsem poklici od skleněného kastrůlku) dejte olej a pekáček důkladně vymažte.
  4. Do pekáčku dejte první vrstvu, tou je uvařená špalda ochucená trochou soli.
  5. Na špaldu dejte nakrájenou a osolenou zeleninu.
  6. Podlijte trochou vody. Pečte na 160°C asi 25 minut.
  7. Poté nalijte krém z fazolí cannellini, zakápněte olejem a dopečte dalších 15 minut. Posypejte petrželkou.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Zeleninu krájejte na malé kostičky, bude pak lépe a rychleji upečená.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte místo špaldy bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Můžete použít jinou zeleninu podle sezóny a stavu zásob.
  • Místo fialového můžete použít klasický batát.
  • Použijte jakýkoliv pepř.
  • Fazole cannellini můžete vyměnit za jakékoliv jiné bílé fazole.
  • Místo rýžového můžete přidat jakékoliv jiné oblíbené miso.
  • Pokud nemáte umeboshi pastu, můžete ji vynechat a dochutit pokrm umeoctem.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zdravím, připravovala jsem včera. Není škoda vystavovat miso teplotě při pečení..??

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Jemná sametová polévka

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.