- uvařená špalda
- fazole cannellini
- fialový batát
- dýně
- pórek
- olej
- umeboshi pasta
- rýžové miso
- dlouhý pepř
- sůl
- čerstvá petrželka
Jak připravit zapečenou zeleninu se špaldou a fazolemi
- Veškerou zeleninu nakrájejte na malé kousky, abyste si usnadnili pečení.
- Fazole cannellini rozmixujte s miso pastou, pyré umeboshi, pepřem, solí a trochou vody.
- Na pekáček (použila jsem poklici od skleněného kastrůlku) dejte olej a pekáček důkladně vymažte.
- Do pekáčku dejte první vrstvu, tou je uvařená špalda ochucená trochou soli.
- Na špaldu dejte nakrájenou a osolenou zeleninu.
- Podlijte trochou vody. Pečte na 160°C asi 25 minut.
- Poté nalijte krém z fazolí cannellini, zakápněte olejem a dopečte dalších 15 minut. Posypejte petrželkou.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Zeleninu krájejte na malé kostičky, bude pak lépe a rychleji upečená.
- Pro bezlepkovou dietu použijte místo špaldy bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Můžete použít jinou zeleninu podle sezóny a stavu zásob.
- Místo fialového můžete použít klasický batát.
- Použijte jakýkoliv pepř.
- Fazole cannellini můžete vyměnit za jakékoliv jiné bílé fazole.
- Místo rýžového můžete přidat jakékoliv jiné oblíbené miso.
- Pokud nemáte umeboshi pastu, můžete ji vynechat a dochutit pokrm umeoctem.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Zdravím, připravovala jsem včera. Není škoda vystavovat miso teplotě při pečení..??