Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Dip na zeleninu

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Tímto dipem můžete obzvláštnit dušenou nebo vařenou zeleninu, které dodá skvělou pikantní chuť.

Ingredience
  • 60 g extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky rýžového sirupu
  • 2 lžičky hořčice
  • 4 lžíce jablečného octa
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička gochugaru (chilli koření na kimchi)
  • čerstvá petrželka
  • 2 lžičky kapar
  • 1 lžíce najemno nakrájené červené cibule

Do kurzu jsme se přihlásili společně motivováni touhou zlepšit si svoje zdraví a postavu a nyní bychom se s vámi rádi...

Jak připravit pikantní dip na zeleninu

  1. Nasekejte nadrobno petržel, cibuli a kapary.
  2. Nasekanou směs dejte do sklenice, přidejte ostatní ingredience, uzavřete víčkem.
  3. Protřepáním sklenice se vytvoří emulze, kterou lze uchovávat v lednici.

Praktické

  • Lze uchovat v lednici a před upotřebením vždy protřepat.
  • Dip vhodný na vařenou, dušenou zeleninu, ale určitě lze požít i jako marináda.

Obměna

  • Gochugaru lze obměnit za jakoukoliv chilli papričku nebo ho úplně vynechat.
  • Jakákoliv sladká cibule.

Děti

  • Kořeněné pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: V pondělí 13.2. startujeme Jarní očistu!

Pokud zažíváte stres, únavu, necítíte se dobře nebo máte pár kil navíc, pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
30. 1. 2023

Mnam ♥️

Mila Beata
29. 1. 2023

Jak dlouho to vydrží ? Musí se to spotřebovat hned ?

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Veganéza

Tato veganská majonéza, jejíž chuť je neskutečně podobná té klasické, perfektně obohatí letní grilovačky nebo zimní smažené pokrmy.

Libanonský hashweh jinak

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Cajunské tofu plátky

Pikantní pečené tofu plátky, které můžete dát do chlebů, placek, ale i použít do jakýchkoliv receptů.