Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Kuri Gohan rýže s kaštany

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim

Kuri Gohan –  kaštanová rýže, japonské jídlo, velmi jednoduché a sezónní.

Ingredience
  • několik čerstvých jedlých kaštanů
  • 90 g rýže na sushi
  • černá a bílá sezamová semínka
  • 1 lžičky tamari
  • sůl
  • kousek mořské řasy kombu

Mojí mamince před časem diagnostikovali rakovinu vaječníků. Díky Jíme Jinak prošla chemoterapií bez potíží, nepřišlo ...

Jak připravit japonskou rýži s kaštany

  1. Kaštany namočte na 1 hodinu do studené vody. Poté do kůry udělejte zářez a dejte do trouby na maximální teplotu na 30 minut. Po upečení kaštany oloupejte.
  2. Rýži propláchněte, dejte do hrnce s vodou s trochou soli a tamari, řasou kombu a k rýži přidejte kaštany. Vařte asi 20 minut do vstřebání vody.
  3. Odstraňte řasu, promíchejte, přidejte opražená sezamová semínka.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Pokud máte vlastní způsob, jak oloupat kaštany, použijte ho.
  • Řiďte se velikostí kaštanů, já dávám přednost těm malým.
  • Pokud použijete velké kaštany, rozpulte je před vařením.
  • Kaštanů oloupejte vždycky několik navíc, některé mohou být červivé a některé prostě nejde oloupat.
  • Použijte kulatou lepivou rýži na sushi.

    Děti

    • Větším dětem.

    PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

    Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    9 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Kateřina
    19. 6. 2025

    Moc dobré! Měla jsem s kouskem uzeného tofu, napařenou kořenovou petrželkou a posypané čerstvou petrželkou (natí).

    Vyborne to je! Mela jsem s pecenou mrkvi a cockanezou.

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Podzimní Dolsot Bibimbap

    Podzimní Dolsot Bibimbap – korejský pokrm plný barev a chutí, který si každý promíchá podle své chuti. S křupavou kůrkou na dně hrnce a lahodnou omáč...

    Dýňová smaženice

    Rychlý recept, který v nouzi potěší i s plackou nebo chlebem. Skvělá volba, pokud máte málo času na vaření. Tento pokrm vás určitě zasytí a nemusíte stát d...

    Tofu na fenyklu

    Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...

    Rýže s hráškem a mátou

    Rychlá rýže s čerstvým hráškem. Jednoduchý, banální recept, který je ovšem zároveň bohatý na chutě. Určitě vás nezklame, hrášek a máta je neskutečně výborn...

    Rýže s cizrnovou trhanicí

    Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

    Heukmi Bap – korejská fialová rýže

    Vyzkoušejte tuto netradiční a přesto velice jednoduchou přílohu, kterou si můžete ozvláštnit svůj talíř.