- několik čerstvých jedlých kaštanů
- 90 g rýže na sushi
- černá a bílá sezamová semínka
- 1 lžičky tamari
- sůl
- kousek mořské řasy kombu
Jak připravit japonskou rýži s kaštany
- Kaštany namočte na 1 hodinu do studené vody. Poté do kůry udělejte zářez a dejte do trouby na maximální teplotu na 30 minut. Po upečení kaštany oloupejte.
- Rýži propláchněte, dejte do hrnce s vodou s trochou soli a tamari, řasou kombu a k rýži přidejte kaštany. Vařte asi 20 minut do vstřebání vody.
- Odstraňte řasu, promíchejte, přidejte opražená sezamová semínka.
Praktické
- Pokud máte vlastní způsob, jak oloupat kaštany, použijte ho.
- Řiďte se velikostí kaštanů, já dávám přednost těm malým.
- Pokud použijete velké kaštany, rozpulte je před vařením.
- Kaštanů oloupejte vždycky několik navíc, některé mohou být červivé a některé prostě nejde oloupat.
- Použijte kulatou lepivou rýži na sushi.
Děti
- Větším dětem.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Vyborne to je! Mela jsem s pecenou mrkvi a cockanezou.
To vypadá zajímavě. Určitě musím vyzkoušet. 😁