- 2 velká zralá rajčata
- 1 červená paprika
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- kajenský pepř
- celý kmín
- olej
- sůl
- tofu natural
- sůl kala namak
- petrželka
- kurkuma
- trocha lahůdkového droždí
- citrónová šťáva
Jak připravit izraelskou shakshuku bez vajec
- Na pánev dáme olej, kmín, cibuli, česnek, papriky nakrájené na proužky a začneme restovat. Míchejte a pokračujte ve vaření, dokud cibule a paprika nepovadnou.
- Do horké vody ponořte na chvíli rajčata. Oloupejte je, nakrájejte je na malé kousky, vyndejte semínka a přidejte k ostatní zelenině na pánvi. Posypte kajenským pepřem, osolte a vařte na mírném plameni. Omáčka musí být velmi hustá. Zatímco se omáčka vaří, připravte tofu.
- Na pánev dejte olej, kmín a začněte restovat. Poté do pánve rozdrolte mezi prsty tofu, poprašte ho kurkumou, solí kala namak a podlijte troškou vody. Vařte asi 8 minut. Když se voda vyvaří, posypte tofu lahůdkovým droždím a zakápněte trochou citrónové šťávy.
- Do misky naservírujte hustou omáčku, na ní položte tofu a posypejte petrželkou.
Praktické
- Typicky letní recept, kdy si občas můžeme dopřát jak papriku, tak rajče.
Obměna
- Pokud vám chutná čerstvý koriandr, použijte ho místo petrželky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Právě jsem dojedla, za tepla musím pochválit, jednoduché, rychlé a vynikající. Měla jsem s rýží 🙂
Právě jsem dovařila a to je teda mana! Děkuji vám za recept <3