- 1 lžíce oleje
 - špetka soli
 - 4 lžíce ovesných vloček
 - 1 cibule
 - 1 mrkev
 - 1 stonek řapíkatého celeru
 - 1 bobkový list
 - 1 batát
 - 1 tuřín
 - lžička sójové omáčky
 - 1 l zeleninového vývaru / vody
 - na posypku jarní cibulka
 
Jak připravit tuřínovou polévku
- Dáme ohřát zeleninový vývar a nakrájíme si omytou zeleninu (cibuli a celer na měsíčky, mrkev na tenké plátky, batát na hranolky a tuřín na kostičky).
 - Na dno kastrolu dáme cca lžíci oleje, rozpálíme a přidáme cibuli. Maličko osolíme a orestujeme. Přidáme zbývající zeleninu a ovesné vločky, zastříkneme sojovou omáčkou a společně pár minut opékáme.
 - Vše zalijme vývarem, přidáme bobkový list a necháme cca 20 minut vařit pod pokličkou.
 - Podle potřeby doladíme chuť přidáním pár kapek sojové omáčky či umeocta.
 - Podáváme s nakrájenou jarní cibulkou.
 
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA
    Praktické
- Pozor, díky vločkám bude mít polévka tendenci utíkat z hrnce, takže vařte na mírném plameni a když přijde k varu, na chvíli nadzvedněte pokličku, ať nemusíte umývat celý sporák.
 - Jelikož je polévka uvařená hlavně se zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.
 - Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové vločky a na dochucení omáčku tamari, ne shoyu nebo polévku více osolte.
 - Pro verzi bez sóji použijte na dochucení nesójovou omáčku, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou nebo polévku více osolte.
 
Obměna
- Zelenina byla dána aktuálním stavem v lednici, ale dovoleno je vše. Do polévky můžete snadno spotřebovat zeleninu, která vám zbyla v lednici z předchozích vaření.
 
Děti
- Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla, koření a olej, můžeme ji nabídnout už ročním dětem.
 - Praktickým řešením je vařit souběžně dětem ze stejných surovin ve vodě bez koření tu samou polévku. Bude vypadat stejně, ale bude pro ně dietní a můžete jíst “stejné jídlo”.
 
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Komentáře
Zase velká dobrota ♥️ Děkujeme JJ ♥️
Tuhle polévku miluji, dělám jí i bezlepkovou – v zimě s pohankovými a jinak s rýžovými vločkami. Někdy do toho dám třeba i lžíci vařených fazolí a semínka pro kompletní talíř. Když se nakrojí tuřín, krásně voní – jako křen. Díky tomuhle receptu jsem tuřín objevila, dřív jsem ho neznala. Díky.