- asi 4 cukety
- 5 květů cuket
- jarní cibulka i s natí
- olej
- 40 g rýžové mouky
- 90 g pšeničné mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- pepř
- sůl
Jak připravit tenký cuketový koláč
- Nakrájejte cukety na tenké plátky, osolte a nechte asi dvě hodiny vypotit.
- Vodu z cukety vymačkejte do misky.
- Do další mísy dejte vymačkané cukety, cibulku, květy a promíchejte.
- Do tekutiny, kterou jste vymačkali z cukety, přidejte mouky a připravte těstíčko.
- Nalijte těstíčko do mísy k cuketám, opepřete a promíchejte.
- Na plech dejte pečící papír a dobře ho pomažte olejem. Nalijte hmotu na plech v poměrně tenké vrstvě.
- Pečte na 200°C asi 30 minut. Na povrchu se musí vytvořit křupavá kůrka.
Praktické
- Pokud cukety pustily málo vody, můžete trochu vody přidat.
- Cuketová scarpaccia je tradiční jídlo rozšířené v italské provincii Lucca – zejména v Camaiore a po celé oblasti Versilia.
Obměna
- Místo mouky rýžové můžete použít cizrnovou. Pokud se rozhodnete pro cizrnovou, rozmíchejte jí v trošce vody a nechte několik hodin nabobtnat.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Těžko se mi odhadovalo množství vody. Na fotkách to těstíčko nevypadá moc husté, ale v troubě jsem to měla hodně dlouho, než přestalo být těsto syrové. Možná jsem měla i vyšší vrstvu (neměla jsem 4cukety, jen jednu velkou, ale přidala jsem hlívu).
Chuťově se mi nepodařilo doladit, ale zkusím to znovu s bílou moukou, jen trošku celozrné, a možná zkusím přidat lahůdkové droždí, ať to má trošku šmak.. Uvidím, ale těším se na další pokusy.. To musí klapnout. Recept se mi líbí moc. Děkuji
Vierko, prosím, jaká je, přibližně, hmotnost těch cuket? Děkuji