Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Skořicová dýně

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Netradiční recept z dýně pro milovníky chuťových kontrastů a pro všechny kdo se nebojí trošku v kuchyni odvázat od klasických chutí.

Ingredience
  • kus dýně
  • olivový olej
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • pepř
  • sůl
  • pažitka
  • granátové jablko

S váhou jsem se potýkala od ranné dospělosti. Několikrát se mi podařilo krásně shodit...

Jak připravit pečenou dýni se skořicí a granátovým jablkem

  1. V mističce smíchejte olivový olej s rýžovým sirupem, skořicí, 1 lžící vody a soli.
  2. Dýni nakrájejte na kostičky ne příliš veliké. Osolte, pokapejte olejem a dejte péct do trouby asi na 200°C. Asi po deseti minutách dýni zkontrolujte, když začíná měknout, polijte jí skořicovým kondimentem a dobře jí v něm obalte. Znovu dejte péct.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Během pečení dýni promíchávejte, aby byla stále obalená v kondimentu a aby se sirup nezačal pálit.
  5. Po upečení dejte na talíř, opepřete, posypte pažitkou a granátovým jablkem.

Praktické

  • Není třeba přesnosti a vážení, řiďte se podle množství strávníků.
  • Troubu hlídejte, aby se sirup nepřepálil.

Obměna

  • Pokud nechcete kupovat granátové jablko, vynechte.
  • Pokud nepoužijete granátové jablko, pokapejte trochou citronové šťávy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

38 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tento recept jsem nezkusila, ale už před dobou mi kamarádka poradila upéct žaludovou dýni se skořicí a slazením a kupodivu to bylo dobré:)

Ahoj Věrko, byla jsem zvědavá na chuť tohoto receptu, tak jsem zkusila malinko pro sebe. Napařila jsem si kousek dýně. Když byla měkká, opekla jsem ji na pánvičce na troše oleje. V misce jsem smíchala ostatní suroviny a opečenou dýni jsem do misky přidala. Obalila jsem ji a vrátila to celé na pánvičku a nechala zhoustnout. Podávala jsem ochucenou dýni na listu křupavého salátku. Zakápla citrónem. Dobré to bylo! Díky za inspiraci.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Medailonky Butternut s egyptskou směsí

Velmi jednoduchý a přitom tak lahodný recept na dýni s křupavou krustičkou a skvělou směsí koření. Chvála Egypťanům za tuto báječnou směs koření, která pas...

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Zlaté koule

Tyto koule můžete použít i jako jídlo do ruky, na párty, pohoštění, jsou skvělé jak studené, tak teplé. Jsou bez lepku, masa i vajec a jejich příprava je r...

Zimní špagety

Nesporný král diet, vynikající syrový i vařený. Kdo to je? Fenykl. Věděli jste, že kromě běžně používaného srdíčka fenyklu se dá využít i fenyklových vousů...