- černá cizrna
- červené zelí
- kysané zelí
- černá hořčičná semínka
- kmín celý
- umeocet
- semolinové špagety
- čerstvá jarní cibulka
- olej
Jak připravit špagety se zelím a černou cizrnou
- Cizrnu namočte na 48 hodin a poté uvařte. Uvařenou cizrnu neslévejte a nechte stranou i s vodou, ve které se vařila.
- Na pánev nalijte olej, přidejte kmín a hořčičná semínka. Jemně osmahněte a přidejte zelí nakrájené na nudličky. Podlijte umeoctem, přidejte kysané zelí i s trochou tekutiny. Přikryjte a vařte. Cca v polovině vaření přidejte cizrnu a pokračujte ve vaření, dokud zelí nezměkne.
- Uvařte těstoviny a smíchejte je se zelím. Posypejte čerstvou jarní cibulkou.

Praktické
- Černá cizrna je mnohem tvrdší, proto ji máčejte 48 hodin a vařte dostatečně dlouho. V tlakovém hrnci je doba vaření 2 hodiny. Aby tohle jídlo bylo rychlovka, je chytré si cizrnu uvařit předem. Pak máte tuhle pochoutku raz dva hotovou.
- Množství ingrediencí přizpůsobte chuti a počtu strávníků.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové špagety (např. kukuřičné nebo rýžové)
Obměna
- Místo černé cizrny můžete použít klasickou světlou.
- Použijte jakékoliv špagety.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Buďte první, kdo napíše komentář