Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Čínské nudle se zeleninou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Lahodná a velmi variabilní rychlovka pro milovníky asijské kuchyně. Lehký oběd nebo večeře bez masa, lepku i sóji.

Ingredience
4 osoby
  • 1 balení skleněných nudlí
  • mrkev
  • pórek
  • žlutá cuketa
  • řapíkatý celer
  • sušené houby shiitake
  • olej
  • tamari
  • umeocet
  • sůl
  • černé sezamové semínko
  • čerstvá petrželka

Janu trápila bolestivá artróza, astma, 30 kg nadváhy a řada dalších potíží. V létě už se sotva ploužila a s novopečen...

Jak připravit zeleninové čínské nudle

  1. Sušené houby shiitake namočte do teplé vody asi na 1 hodinu.
  2. Ve woku rozpalte olej a přidejte nasekanou zeleninu a namočené houby. Začněte restovat při vysoké teplotě, pokapejte umeoctem a tamari. Pokračujte ve vaření do změknutí zeleniny, ale dbejte na to, abyste zeleninu nerozvařili.
  3. Připravte skleněné nudle dle návodu na obalu. Přidejte je do woku a smíchejte se zeleninou dohromady.
  4. Podávejte a posypejte čerstvou petrželkou a opečenými černými sezamovými semínky.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Když pomineme namáčení hub, je to opravdu rychlé jídlo.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv čínské nudle.
  • Můžete použít i jiné houby, např. žampiony, místo shiitake.
  • Můžete použít klasickou zelenou cuketu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Již dávno mám tento recept zařazen do oblíbených! Dnes jsem vařila k večeři a přidala ještě česnek a večeře byla ještě lepší a mňamóznější!!😋👍

Výborné, jednoduché a rychlé. Zařazuji do oblíbených.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Dan Dan noodles jinak

Dan Dan Noodles jsou jedním z nejznámějších pouličních jídel v Sečuanu. Vyzkoušejte ho ve zdravější veganské verzi. Pokud se budete držet receptu, úspěch u...

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Celerový krém s cuketou

Jemný krém z celeru s restovanou cuketou. Snadný a rychlý recept, který si můžete dle libosti obměnit podle sezóny a vaší chuti.