Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Čínské nudle se zeleninou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Lahodná a velmi variabilní rychlovka pro milovníky asijské kuchyně. Lehký oběd nebo večeře bez masa, lepku i sóji.

Ingredience
4 osoby
  • 1 balení skleněných nudlí
  • mrkev
  • pórek
  • žlutá cuketa
  • řapíkatý celer
  • sušené houby shiitake
  • olej
  • tamari
  • umeocet
  • sůl
  • černé sezamové semínko
  • čerstvá petrželka

Markétu trápilo, že jsou děti pořád nemocné, tak se rozhodla změnit jídelníček. Jak to zvládl manžel? Jaké byly jejic...

Jak připravit zeleninové čínské nudle

  1. Sušené houby shiitake namočte do teplé vody asi na 1 hodinu.
  2. Ve woku rozpalte olej a přidejte nasekanou zeleninu a namočené houby. Začněte restovat při vysoké teplotě, pokapejte umeoctem a tamari. Pokračujte ve vaření do změknutí zeleniny, ale dbejte na to, abyste zeleninu nerozvařili.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Připravte skleněné nudle dle návodu na obalu. Přidejte je do woku a smíchejte se zeleninou dohromady.
  5. Podávejte a posypejte čerstvou petrželkou a opečenými černými sezamovými semínky.

Praktické

  • Když pomineme namáčení hub, je to opravdu rychlé jídlo.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv čínské nudle.
  • Můžete použít i jiné houby, např. žampiony, místo shiitake.
  • Můžete použít klasickou zelenou cuketu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Již dávno mám tento recept zařazen do oblíbených! Dnes jsem vařila k večeři a přidala ještě česnek a večeře byla ještě lepší a mňamóznější!!😋👍

Výborné, jednoduché a rychlé. Zařazuji do oblíbených.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Basmati se zimní zeleninou

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ní i zelenina charakteristická pro toto období, proto využijte zimní zeleninu k přípravě tohoto jídla.

Kukuřičné těstoviny s pórkem, kapustičkami, brokolicí a uzeným tofu

Jednoduché a přitom velmi chutné jídlo, skvělá volba, pokud nemáte na vaření moc času.

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.