Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Fazolový citrónový krém

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

Ingredience
  • 1 šálek vařených fazolí cannellini
  • 1 vrchovatá lžíce tahini
  • citrónová šťáva
  • 1/2 lžičky citrónové kůry
  • sladká paprika
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku

Tereza je maminkou tří holčiček. První dcerku trápily dutiny a skončilo to ...

Jak připravit fazolovou citrónovou pomazánku

  1. Fazole namočte přes noc a poté uvařte doměkka.
  2. Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru se zbytkem ingrediencí a rozmixujte.
  3. Naservírujte do misek a lehce posypejte paprikou a čerstvou petrželkou.

Začni detox, než se proměníš v dýni!

Letos žádné podzimní přibírání díky 8týdennímu kurzu - jídelníčky, recepy, videa a individuální konzultace.
Nemusíš být 100% a stejně to funguje! Pojď se postarat o sebe

Praktické

  • Po rozmixování ochutnejte a popřípadě dolaďte kyselost podle vašeho gusta.
  • Můžete uchovat jeden den v lednici.

    Obměna

    • Můžete použít jakékoliv jemné bílé fazole.

    Děti

    • Bez soli a pepře vhodné pro děti od 2 let.

    PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

    Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
    Chci jídelníčky pro detox.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    67 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Schovat štítky

    Vyzkoušejte také

    Indický Moonglet (bez lepku)

    Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

    Pomazánka z fazolí a škumpy

    Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

    Pomazánka Za’atar

    Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

    Houbová paštika

    Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

    Brokolicová pečená placka

    Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

    Jemná jarní pomazánka

    Jemná svěží jarní pomazánka skvělá na chleby, do placek, ale třeba i jako dip k syrové zelenině.