- japonské lilky
- zelené jalapeňo
- 1 lžička gochujangu (korejská chilli pasta)
- 1 lžíce tamari
- 1 malá lžíce rýžového sirupu
- 1/3 sklenice vody
- sezamový olej
- sezamová semínka
- 2 stroužky česneku
Jak připravit Gaji Bokkeum – lilek na korejský způsob
- Nakrájejte lilky a vložte je do woku se sezamovým olejem. Jemně je osmahněte, dokud nezměknou. Poté přidejte nasekaný česnek se zeleným jalapeňo. Znovu orestujte.
- Ve sklenici smíchejte tamari, rýžový sirup, gochujang a vodu.
- Zvyšte teplotu a nalijte omáčku na lilky. Míchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Posypejte sezamovými semínky a dovařte.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Nejlepší příprava tohoto pokrmu je ve woku. Pokud ho nemáte, použijte kvalitní nepřilnavou pánev.
- Omáčka houstne velmi rychle, jakmile jí nalijete do rozpáleného woku, je to otázka několika sekund.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
- Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
Obměna
- Můžete použít jakýkoliv lilek.
- Místo jalapeňa přidejte jakoukoliv papriku.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !







Komentáře
Já vyzkoušela s máslovou dýní a taky skvělý! 😋
mohlo by to fungovať aj s cuketou? Asi vyskúšam.