Zeleninová příloha nemusí být nechutně zdravá. Tato je velmi oblíbená právě pro svoji chuť a my si ji často dáváme na snídaňovou kaši v zimních měsících. Pokud vám teplá zelenina nechutná, tak určitě vyzkoušejte tuto.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • kus dýně
  • kus červeného zelí
  • 1 cibule
  • 1 lžička oregána
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • vývar/voda na podlití
  • rukola a petrželka na ozdobu

Jak připravit chutnou zeleninovou přílohu

  1. Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, zelí na proužky.
  2. Na dno hrnce dáme olej, na něj vrstvu cibule, na ní vrstvu zelí, pak dýně a na vrch mrkev.
  3. Vršek osolíme a přidáme oregáno.
  4. Přiklopíme a dusíme pod pokličkou, dokud nezačne syčet olej.
  5. Pak podlijeme troškou vývaru, aby se zeleniny nepřipálila, zmírníme plamen na minimum a dusíme bez míchání pod pokličkou cca 20 minut, dokud není zelenina krásně měkká.
  6. Teplý salát klademe na talíř do hnízdečka z rukoly a sypeme sekanou petrželkou.

Pratické

  • Pokud máme čerstvé bylinky, nasekáme je a přidáme na samém závěru.
  • Můžeme zeleninu dávat na cibuli postupně a míchat, ale tato verze je jednodušší a výsledná zelenina je sladší.

Kombinujeme

  • Tato zelenina se hodí jako zeleninová příloha k obilí a luštěnině, jako základ na snídaňovou kaši nebo ke kváskovému chlebu.

Obměna

  • Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
  • Pro zahřátí můžeme přidat česnek nebo zázvorovou šťávu.

Děti

  • Takto upravená zelenina je vhodná už pro nejmenší děti, ale ubereme sůl a olej podle věku.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMiluju zimu!
Další článekOříšková a semínková másla