Zeleninová příloha nemusí být nechutně zdravá. Tato je velmi oblíbená právě pro svoji chuť a my si ji často dáváme na snídaňovou kaši v zimních měsících. Pokud vám teplá zelenina nechutná, tak určitě vyzkoušejte tuto.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • kus dýně
  • kus červeného zelí
  • 1 cibule
  • 1 lžička oregána
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • vývar/voda na podlití
  • rukola a petrželka na ozdobu

Jak připravit chutnou zeleninovou přílohu

  1. Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, zelí na proužky.
  2. Na dno hrnce dáme olej, na něj vrstvu cibule, na ní vrstvu zelí, pak dýně a na vrch mrkev.
  3. Vršek osolíme a přidáme oregáno.
  4. Přiklopíme a dusíme pod pokličkou, dokud nezačne syčet olej.
  5. Pak podlijeme troškou vývaru, aby se zeleniny nepřipálila, zmírníme plamen na minimum a dusíme bez míchání pod pokličkou cca 20 minut, dokud není zelenina krásně měkká.
  6. Teplý salát klademe na talíř do hnízdečka z rukoly a sypeme sekanou petrželkou.

Pratické

  • Pokud máme čerstvé bylinky, nasekáme je a přidáme na samém závěru.
  • Můžeme zeleninu dávat na cibuli postupně a míchat, ale tato verze je jednodušší a výsledná zelenina je sladší.

Kombinujeme

  • Tato zelenina se hodí jako zeleninová příloha k obilí a luštěnině, jako základ na snídaňovou kaši nebo ke kváskovému chlebu.

Obměna

  • Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
  • Pro zahřátí můžeme přidat česnek nebo zázvorovou šťávu.

Děti

  • Takto upravená zelenina je vhodná už pro nejmenší děti, ale ubereme sůl a olej podle věku.

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMiluju zimu!
Další článekOříšková a semínková másla