Dvoubarevná bábovka bez pečení. Hodí se jako bleskurychlý dezert pro návštěvu.

Ingredience

Na světlou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce rýžového sirupu (podle chuti)
  • šťáva z půl citrónu
  • semínka z vanilkového lusku
  • 5 g řasy agar agar

Na tmavou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • trocha rýžového sirupu (podle chuti)
  • pár kostiček kvalitní hořké čokolády
  • 5 g řasy agar agar

Ostatní:

  • ovoce podle chuti

Jak připravit bábovku bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme světlou část „bábovky“. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  2. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  3. Směs vlejeme do promazané formy a dáme do lednice ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, dáme na ní vrstvu ovoce (např. rybíz, maliny, borůvky) a připravíme si tmavou čokoládovou část „bábovky“.
  5. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  6. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  7. Směs vlejeme do formy na ovocnou vrstvu a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
  8. „Bábovku“ vyklepneme z formy. Pokud z formy nechce vypadnout, dejte formu na chvíli do misky s horkou vodou (kraje panna cotty povolí a snadněji z formy vypadne).

Praktické

  • Bábovku skladujeme v lednici.
  • Můžeme ji polít polevou.

Obměna

  • Místo čokolády můžeme použít kakao nebo karob.

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

Manžel sa pomaly a isto pridáva k môjmu stravovaniu (Iveta)

Iveta: Ahoj. Môžem povedať, že som dosiahla 14. deň...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Raňajky papkáme spolu s manželom a velmi nám chutia (Marta)

Marta: Ďakujem Evička za všetky recepty. Ume ocot, tamari, shoyu,...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Bez Jíme Jinak si to už s partnerem neumíme představit (Jitka)

Jitka: Dnes se mě partner po opět skvělé večeři...

7 kg dole, migrény pryč, kafe mi nechybí (Linda)

Linda: Milá Evo a týme, MOC DĚKUJI ZA VAŠI ÚŽASNOU...

Chutná mně i vnoučkům a zhubla jsem přes 5 kg (Hana)

Hana: Evi, tak jsem Výzvu do plavek protáhla na...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Mám první den za sebou a jsem velmi spokojená (Vlaďka)

Vlaďka: Dobrý den, dnes mám první den za sebou...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTrpíte kruhy pod očima? Jejich barva vám ukáže, kde je problém
Další článek6 nejlepších druhů rýže a jak je použít