Dvoubarevná bábovka bez pečení. Hodí se jako bleskurychlý dezert pro návštěvu.
Ingredience

Na světlou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce rýžového sirupu (podle chuti)
  • šťáva z půl citrónu
  • semínka z vanilkového lusku
  • 5 g řasy agar agar

Na tmavou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • trocha rýžového sirupu (podle chuti)
  • pár kostiček kvalitní hořké čokolády
  • 5 g řasy agar agar

Ostatní:

  • ovoce podle chuti

Jak připravit bábovku bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme světlou část “bábovky”. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  2. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  3. Směs vlejeme do promazané formy a dáme do lednice ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, dáme na ní vrstvu ovoce (např. rybíz, maliny, borůvky) a připravíme si tmavou čokoládovou část “bábovky”.
  5. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  6. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  7. Směs vlejeme do formy na ovocnou vrstvu a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
  8. “Bábovku” vyklepneme z formy. Pokud z formy nechce vypadnout, dejte formu na chvíli do misky s horkou vodou (kraje panna cotty povolí a snadněji z formy vypadne).

Praktické

  • Bábovku skladujeme v lednici.
  • Můžeme ji polít polevou.

Obměna

  • Místo čokolády můžeme použít kakao nebo karob.

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTrpíte kruhy pod očima? Jejich barva vám ukáže, kde je problém
Další článek6 nejlepších druhů rýže a jak je použít