Dvoubarevná bábovka bez pečení. Hodí se jako bleskurychlý dezert pro návštěvu.
Ingredience

Na světlou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce rýžového sirupu (podle chuti)
  • šťáva z půl citrónu
  • semínka z vanilkového lusku
  • 5 g řasy agar agar

Na tmavou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • trocha rýžového sirupu (podle chuti)
  • pár kostiček kvalitní hořké čokolády
  • 5 g řasy agar agar

Ostatní:

  • ovoce podle chuti

Jak připravit bábovku bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme světlou část “bábovky”. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  2. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  3. Směs vlejeme do promazané formy a dáme do lednice ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, dáme na ní vrstvu ovoce (např. rybíz, maliny, borůvky) a připravíme si tmavou čokoládovou část “bábovky”.
  5. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  6. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  7. Směs vlejeme do formy na ovocnou vrstvu a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
  8. “Bábovku” vyklepneme z formy. Pokud z formy nechce vypadnout, dejte formu na chvíli do misky s horkou vodou (kraje panna cotty povolí a snadněji z formy vypadne).

Praktické

  • Bábovku skladujeme v lednici.
  • Můžeme ji polít polevou.

Obměna

  • Místo čokolády můžeme použít kakao nebo karob.

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTrpíte kruhy pod očima? Jejich barva vám ukáže, kde je problém
Další článek6 nejlepších druhů rýže a jak je použít