Dvoubarevná bábovka bez pečení. Hodí se jako bleskurychlý dezert pro návštěvu.

Ingredience

Na světlou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce rýžového sirupu (podle chuti)
  • šťáva z půl citrónu
  • semínka z vanilkového lusku
  • 5 g řasy agar agar

Na tmavou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • trocha rýžového sirupu (podle chuti)
  • pár kostiček kvalitní hořké čokolády
  • 5 g řasy agar agar

Ostatní:

  • ovoce podle chuti

Jak připravit bábovku bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme světlou část „bábovky“. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  2. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  3. Směs vlejeme do promazané formy a dáme do lednice ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, dáme na ní vrstvu ovoce (např. rybíz, maliny, borůvky) a připravíme si tmavou čokoládovou část „bábovky“.
  5. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  6. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  7. Směs vlejeme do formy na ovocnou vrstvu a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
  8. „Bábovku“ vyklepneme z formy. Pokud z formy nechce vypadnout, dejte formu na chvíli do misky s horkou vodou (kraje panna cotty povolí a snadněji z formy vypadne).

Praktické

  • Bábovku skladujeme v lednici.
  • Můžeme ji polít polevou.

Obměna

  • Místo čokolády můžeme použít kakao nebo karob.

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTrpíte kruhy pod očima? Jejich barva vám ukáže, kde je problém
Další článek6 nejlepších druhů rýže a jak je použít