Dvoubarevná bábovka bez pečení. Hodí se jako bleskurychlý dezert pro návštěvu.

Ingredience

Na světlou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce rýžového sirupu (podle chuti)
  • šťáva z půl citrónu
  • semínka z vanilkového lusku
  • 5 g řasy agar agar

Na tmavou část:

  • 400 ml plechovka kokosového mléka
  • trocha rýžového sirupu (podle chuti)
  • pár kostiček kvalitní hořké čokolády
  • 5 g řasy agar agar

Ostatní:

  • ovoce podle chuti

Jak připravit bábovku bez cukru

  1. Nejdříve si připravíme světlou část „bábovky“. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  2. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  3. Směs vlejeme do promazané formy a dáme do lednice ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, dáme na ní vrstvu ovoce (např. rybíz, maliny, borůvky) a připravíme si tmavou čokoládovou část „bábovky“.
  5. Do hrnce dáme všechny ingredience kromě agaru a přivedeme k varu.
  6. Když se směs vaří, postupně nasypeme agar a za stálého míchání pár minut provaříme na mírném plameni.
  7. Směs vlejeme do formy na ovocnou vrstvu a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
  8. „Bábovku“ vyklepneme z formy. Pokud z formy nechce vypadnout, dejte formu na chvíli do misky s horkou vodou (kraje panna cotty povolí a snadněji z formy vypadne).

Praktické

  • Bábovku skladujeme v lednici.
  • Můžeme ji polít polevou.

Obměna

  • Místo čokolády můžeme použít kakao nebo karob.

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTrpíte kruhy pod očima? Jejich barva vám ukáže, kde je problém
Další článek6 nejlepších druhů rýže a jak je použít