- 100 g sušených černých fazolí
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- šťáva z 1/2 velkého citrónu
- 2 lžičky rýžového misa
- 2 polévkové lžíce rajčatové šťávy
- sůl
- pepř
- čerstvá pažitka
Jak připravit vynikající černé fazole podle Elly
- Černé fazole namočte přes noc.
- Další den vařte fazole, dokud nejsou velmi měkké.
- Do pánve dejte olej, přidejte prolisovaný česnek a ohřejte olej, aby se česnek rozvoněl.
- Poté přidejte vařené fazole, miso, rajčatovou šťávu a citrónovou šťávu. Osolte a opepřete. Část fazolí trochu rozmačkejte vidličkou, ne všechny ! Vařte na mírném ohni asi 10 minut. Nakonec posypejte pažitkou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Můžete podávat teplé i vychladlé.
- Počítejte vždy 100 g suchých fazolí na osobu.
Obměna
- Můžete vyzkoušet i jiný druh fazolí.
- Můžete použít i bylinky, záleží na vaší fantazii.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Zdroj inspirace
- Inspirací k tomuto receptu mi byla Ella Woodwardová, jejíž život je obrácen vzhůru nohama kvůli onemocnění ortostatickým posturálním tachykardickým syndromem. Ella se rozhodla čelit tomuto problému holistickými prostředky, ale zejména změnou stravy. Její recept jsem si upravila, vyzkoušela a nyní ho nabízím k vyzkoušení i vám.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
To jsme si zase pochutnali Vierko..i s nudlemi a pečeným batátem skvělé 🙂
Skvělá večeře od Vierky ❤️ tentokrát s čirokem 🙂