- 1 hrnek vařené cizrny
- kus batátu
- kus květáku
- cuketa
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- 1 vrchovatá lžíce instantní kukuřičné polenty
- sůl
- pepř
- olej
- citrónová šťáva
- pažitka
Recept na krémovou cizrnovou polévku
- Nakrájejte cuketu, batát a květák na malé kousky.
- V pánvi rozpalte olej a přidejte nasekaný květák a batát. Orestujte do měkka.
- Nyní přidejte cuketu, chvíli ještě orestujte. Přidejte sůl a pepř. Promíchejte.
- Do připravené zeleniny přidejte cizrnu, kokosové mléko a trochu vody z vaření cizrny. Promíchejte a povařte.
- Přidejte polentovou mouku a dovařte posledních 5 minut.
- Nakonec pokapejte citrónovou šťávou a posypejte pažitkou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Čím menší kousky zeleniny nakrájíte, tím rychlejší bude příprava.
- Hustotu polévky si upravte podle vaší chuti.
- Kukuřičná mouka musí být ta instantní, ta klasická se musí vařit hodinu!
Obměna
- Místo citrónovou šťávy můžete přidat pár kapek umeocta.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Všechny ingredience miluji a moc ráda vyzkouším. Díky.
Velka dobrota, i muj 18m syn si posmakl.