Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Fazolová smaženice

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Proč je tento recept pojmenován smaženice pochopíte hned, jak jídlo ochutnáte. Je to bašta, kterou budete mít připravenou během chvilky a navíc si na ní báječně pochutnáte.

Ingredience
2 porce
  • 200 g vařených fazolí Borlotti
  • 1 mrkev
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá jarní cibulka
  • sůl

Babičky a vegan strava, to byla vždycky potíž. Moje vlastní zkušenost mě ale naučila, že to opravdu jde. Někdy je to ...

Jak připravit smaženici bez vajec

  1. Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, kmín, papriku a prolisovaný česnek. Jemně osmahněte, aby cibule ovadla. Lehce podlijte vodou, osolte a promíchejte.
  2. Přidejte uvařené fazole borlotti a rozmačkejte je vidličkou. Přisypte kurkumu, pokud je zapotřebí, podlijte troškou vody, promíchejte a vařte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Ke konci vaření přidejte citrónovou šťávu a lahůdkové droždí. Promíchejte.
  5. Jako příloha při přípravě receptu byla použita rýži basmati. Hotový naservírovaný pokrm posypejte jarní cibulkou a čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Pokud máte předem uvařené fazole, je to rychlovka.
  • Na toto jídlo nejsou moc vhodné černé a červené fazole, jelikož by smaženici obarvily do tmava. Bílé fazole jsou rychleji uvařené a lépe se šťouchají vidličkou.
  • Jako přílohu použijte jakoukoliv obilovinu, placky nebo chléb.

Obměna

  • Jakékoliv světlé fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti cca od 2 let, menším ubereme dochucovala, sůl a olej.

 

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

49 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dobré 😋

Vierko taky moc dobré a velmi rychlé!
Už jsou i saláty a semínkový chlebík..😋

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Bulgur s květákovou rýží

Rychlý recept s bulgurem, který je díky citronové šťávě velmi osvěžující a díky papričce i zahřívající. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, zda se i vám tato...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Arašídové stew

Toto výborné zahřívací jídlo, jehož příprava vám nezabere mnoho času, můžete nakombinovat s oblíbenou obilovinou či plackami a zeleninu i obilovinu můžete ...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...