Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Halušky miš maš

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Mám ráda jídla typu “míchanice”, tady je jedna z mých oblíbených. Pokud si uvaříme oves s předstihem, je jídlo i poměrně rychle hotové.

Ingredience
Na halušky:
  • 100 g žitné celozrnné mouky
  • 40 g kaštanové mouky
  • 40 g lupinové mouky
  • voda podle potřeby
  • sůl
Ostatní ingredience:
  • červená loupaná čočka
  • oves bezpluchý
  • kadeřávek
  • špičaté zelí
  • černé olivy
  • česnek
  • mrkev
  • cibule
  • olej
  • umeocet
  • petrželová nať
  • sůl
  • hořčičné semínko

Ráda bych také přispěla svým krátkým příběhem, abych možná trochu pomohla těm, kteří mají podobné pocity  jako já, že...

Jak připravit halušky se zeleninovou směsí

  1. Ingredience na halušky smíchejte dohromady, vodu přidávejte pomalu tak, abyste dosáhli požadované konzistence. Uvařte halušky, poté je propláchněte studenou vodu a nechte stranou.
  2. Uvařte oves a nechte stranou.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Uvařte čočku a nechte stranou.
  5. V pánvi rozpalte olej, přidejte trochu česneku, hořčičné semínko a přidejte nasekaný kadeřávek a zelí. Osolte, zamíchejte, přidejte olivy, pokud chcete, ale není nutné. Podlijte vodou, ochuťte trochou umeocta a duste zeleninu do měkka.
  6. V sekáčku nasekejte cibulku, mrkev a česnek a tuto směs dejte do oleje na pánev. Orestujte, podlijte vodou, osolte a směs několik minut poduste do změknutí mrkve. Pak do ní přidejte uvařený oves a čočku, zamíchejte, přidejte i hotové zelí a halušky. Posypte petrželkou. Pečlivě promíchejte a nechte všechno několik minut prohřát. Servírujte.

Praktické

  • Halušky vařte tak, jak jste zvyklí, záleží na tom, jaký tvar halušek chcete na talíři mít. Můžete použít haluškovač nebo protlačit těsto tlačítkem na brambory, jako jsem to udělala já.  Pro tento postup je ale potřeba udělat těsto hustší.
  • Stačí přidat trochu kvašené zeleniny a máte kompletní talíř.

Obměna

  • Můžete použít i klasické zelí nebo kapustu.
  • Olivy můžete vynechat úplně.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou mouku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

31 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Čím prosím nejlépe nahradím lupinovou mouku? Nevím, jaké má vlastnosti.. Díky

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.