Jak připravit fazolovou polévku
- Fazole namočíme na několik hodin, nejlépe přes noc a následně uvaříme v papiňáku, s kouskem řasy kombu, do máslova. Většinou stačí 45-50 minut.
- Ohřejeme zeleninový vývar nebo použijeme vodu z fazolí.
- Z mrkve si nejprve pomocí škrabky na brambory naloupeme dlouhé plátky, které použijeme na ozdobu. Na osobu stačí dva plátky.
- Zbytek mrkve nastrouháme, stejně tak celer, petržel. Cibuli nakrájíme na kostičky.
- Na oleji zpěníme cibuli se solí a na chvíli přidáme i kořenovou zeleninu a společně chvíli restujeme.
- Přilijeme horký vývar, přidáme koření a uvařené fazole a vaříme asi 15 minut do změknutí zeleniny.
- Mezitím si na trošce oleje orestujeme dlouhé plátky mrkve.
- Kousek zázvoru nastrouháme na hrubém struhadle a v dlani vymačkáme šťávu do polévky.
- Vypneme oheň, přidáme miso pastu a pomocí tyčkového mixéru lehce polévku rozmixujeme, nemusí být dohladka.
- Dochutíme trochou umeocta.
- Na závěr ozdobíme restovanou mrkví a zelenou petrželkou. Můžeme posypat praženým semínkem.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Obměna
- Místo černých fazolí můžeme použít jakýkoliv jiný druh fazolí.
Praktické
- Pokud máte rádi polévku řidší, nařeďte ji více zeleninovým vývarem. Výborné je po rozmixování přidat i pár fazolí vcelku.
Děti
- Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme jen s malým množstvím soli a oleje, šetříme dochucovadly.
- Děti od 2 let mohou polévku podle receptu.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !



Komentáře
Tahle polévka je ták dobrá 🙂
Návrat po pár letech 🙂