- 1 okurka
- 2 listy ledového salátu
- 2 ředkvičky
- hrst klíčků ředkvičky (nebo jiné klíčky)
- hrst kvašeného zelí
- 2 lžíce rostlinné smetany
- 1/2 lžíce umeocta
- 1 lžička křenové hořčice
- 1 lžička citrónové šťávy
- Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubo do mísy.
- Přidáme opláchnutý na tenké proužky pokrájený ledový salát.
- Přidáme kvašené zelí pokrájené na menší kousky.
- Přidáme ředkvičku nakrájenou na sirčičky a hrst klíčků.
- Zeleninu promícháme, přidáme smetanu, ocet, hořčici, citón a je-li třeba, tak trochu vody.
- Promícháme, ochutnáme, doladíme množství octu a podáváme ozdobené s pář klíčky na vrchu.
Praktické
- Klíčky ředkvičky jsou štiplavé, mnohdy ostřejší než samotná ředkvička, tak pozor, ať to nepřeženete s množstvím.
Obměna
- Místo rostlinné smetany můžete dát tofunézu.
- Můžete také přidat bylinky nebo pesto.
Děti
Malé děti budou ředkvičky i klíčky ředkviček pálit, připravte jim salát bez nich a případně jim dejte ochutnat – některé děti mají rády a přímo potřebují i pikantní chuť. Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť nebo zálivku hodně zjemníme.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mnááám ❤️❤️❤️