Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě setkáte, ochutnejte. Pokud ne, připravte si toto jídlo z klasické brokolice. V každém případě si určitě pochutnáte.

Ingredience
  • fialová brokolice
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • česnek
  • konopná semínka
  • slunečnicová semínka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • černé olivy v soli
  • trofie nebo jiné těstoviny

Vyzkoušela jsem snad všechny diety. Nic nebylo dlouhodobě udržitelné. Až když jsem objevila Jíme Jinak, začalo to fun...

Jak připravit těstoviny s fialovou brokolicí

  1. Do pánve nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek a růžičky fialové brokolice.
  2. Jemně osmahněte, osolte, podlijte trochou vody a několik minut povařte.
  3. Přidejte olivy a nakrájenou červenou čekanku, promíchejte a vařte několik minut.
  4. Uvařte trofie a po uvaření je vložte do pánve, ochuťte pepřem a promíchejte na vysokém plameni, aby se chutě propojily.
  5. Naservírujte a posypte nasucho praženým konopným semínkem a slunečnicovými semínky.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Fialová barva brokolice je termolabilní a varem se její barva mění na zelenou.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Místo fialové brokolice můžete použít klasickou.
  • Trofie jsou ligurské těstoviny, které můžete nahradit jakoukoliv jinou těstovinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

49 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Satay špagety

Sytý a rychlý recept pro milovníky špaget a dobrodružných kombinací.

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Zimní špagety

Nesporný král diet, vynikající syrový i vařený. Kdo to je? Fenykl. Věděli jste, že kromě běžně používaného srdíčka fenyklu se dá využít i fenyklových vousů...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...