- 350 g červených papriky
- 35 g vlašských ořechů
- 1 stroužek česneku
- špetka mleté feferonky
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z půlky malého citrónu
- sůl
- pažitka
- petrželka
- 1 lžíce strouhanky
Jak připravit dip z červených paprik muhammara
- Papriky omyjte, dejte na plech s pečícím papírem pod gril do trouby. Během pečení papriky otáčejte, aby se slupka opekla všude.
- Opečené papriky dejte vypotit mezi dva talíře nebo do mikrotenového sáčku na 20 minut. Poté je otevřete, zbavte semínek a slupky.
- Na suché pánvi opražte velmi zlehka strouhanku.
- Do sekáčku dejte ořechy a rozmixujte. Poté přidejte papriky, šťávu z citronu, sůl, feferonku, česnek a rozmixujte.
- Přidejte strouhanku a lehce znovu rozmixujte.
- Pomocí strouhanky dosáhnete požadované konzistence. Můžete dát méně nebo více.
- Dejte do misky a poprašte petrželkou a pažitkou.
Praktické
- Při pečení paprik použijte troubu s programem pizza nebo pouze horní gril. Slupka musí hodně ztmavnout, ale nespalte papriku uvnitř.
- Dip můžete použít do placek, jako kondiment, k obilovinám, na chleba, k plackám apod..
- Paprika musí být masitá, není vhodná kapie.
Obměna
- Pokud máte rádi kmín, můžete ho špetku přidat mletého kmínu.
- Pro bezlepkovou verzi jsem použila bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Pikantnější pokrm, nevhodný pro děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Moc dobré :) nevěděla jsem, co s červenýma paprikama a tohle byla skvělá volba!