Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Veganské jarní hašé

Uvařeno
bez vajec

Hašé a bez masa? Ano, jde to. A navíc je to moc dobré. Vyzkoušejte tuto veganskou verzi z čerstvého hrášku, určitě si pochutnáte!

Ingredience
  • 300 g vařených ječných krup
  • 125 g tofu natural
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka
  • okvětní lístky měsíčku lékařského (volitelné)
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • citrónová kůra z bio citrónu

Po nějaké době a několika dalších zhubnutých kilech se s vámi jdu zase podělit o svůj příběh. Přihlásila jsem se toti...

Jak připravit hašé bez masa

  1. Dejte vařit kroupy a ke konci vaření přidejte hrášek. Dokončete vaření a odložte stranou.
  2. Tofu vložte do sekáčku s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Rozmixujte.
  3. Nyní v sekáčku nasekejte kroupy s hráškem. Ne na kaši, ale na hrubší konzistenci.
  4. Vše vložte do mísy s tofu, přidejte olej, čerstvou petrželku, droždí a pořádně promíchejte, abyste získali směs, jakou vidíte na fotografii.
  5. Do pánve dejte olej a směs dejte do pánve a za pomocí vidličky směs rozdrobte na kousky. Orestujte.
  6. Podávejte posypané čerstvým hráškem, okvětními lístky měsíčku a petrželkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • V receptu je čerstvý hrášek, typický pro jaro a toto období. Využijte situace.
  • Čerstvý hrášek přidejte opravdu tak minutu nebo dvě ke konci varu.
  • Jako vždy vyberte pouze neošetřené bio citróny.

Obměna

Děti

  • S menším množstvím soli, oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

14 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Etiopská žlutá čočka

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

Citrónové tofu nugetky

I když tyto nugetky jsou dobré i bez omáčky, třeba k jinému použití, rozhodně je s omáčkou vyzkoušejte. Rychlé jídlo, které uspokojí milovníky asijské kuch...

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.