Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Cá kèo chay by v překladu mohlo znamenat víceméně něco jako veganské ryby. A ono to opravdu tak chutná. Tak pojďme společně navštívit Vietnam.

Ingredience
1 porce
  • 125 g tofu natural
  • řasa nori
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžíce tamari
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sezamová semínka
  • 1 lžička rýžové mouky
  • čerstvá jarní cibulka

Po roce jdu na kontrolu na ortopedii. Jak se asi vyvíjí artróza kolene? Jsem bez berlí, ale přesto se trochu bojím, j...

Jak připravit vietnamské “rybí” závitky cá kèo chay

  1. V misce smíchejte tamari, rýžový ocet, prolisovaný česnek, vodu, mirin a rýžový sirup.
  2. Přiveďte vodu k varu a vařte tofu dvě minuty. Ne déle.
  3. Tofu nakrájejte na tyčinky a nechte několik hodin marinovat v připravené omáčce.
  4. V malé misce smíchejte rýžovou mouku s vodou, aby vzniklo nepříliš husté těstíčko.
  5. Řasu nori nastříhejte na kratší kousky než tofu, aby byly vidět špičky.
  6. Tofu obalte mořskou řasou.
  7. Připravené kousky namočte v těstíčku a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji. Když je vnějšek křupavý, přelijte zbývající marinádou, zvyšte plamen a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte sezamovými semínky.
  8. Podávejte se zbylou omáčkou a posypejte čerstvou jarní cibulkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Podávejte s rýží, s nudlemi nebo jakoukoliv obilovinou.
  • Tofu je dobré předvařit kvůli konzistenci, ale není to nutné. Bez předvaření bude tofu gumovější.

Obměna

  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari.

Děti

  • Pro větší děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

59 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
9. 1. 2025

Vynikající! Taky to budu milovat🥰a dávám do oblíbených😋

Ještě obrázek posílám😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Avokádová směs s tofu kostkami a rýžovými nudlemi

V létě přijde vhod si dát toto zdravé a snadné jídlo. Avokádo nás zasytí a pochutnáme si.

Žampiony s tofu na rýžových těstovinách

Snadný, rychlý a zdravý oběd či večeře. Smícháním pár ingrediencí dostaneme chutný pokrm.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Špízy z fritézy

Křupavé špízy z tofu podávané s pikantní omáčkou. Nenechte se odradit množstvím ingrediencí, je to opravdu snadné a během chvíle připravíte velkou dobrotu....