Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Fazolový nákyp

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzimem.

Ingredience
  • 2 hrnky fazolí cannellini
  • 1 hrnek ovsa
  • máslová dýně
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g ovesných vloček
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • majoránka
  • cibule

Eva, maminka čtyř dětí, měla pocit, že její těhotenství probíhají normálně – velký váhový př...

Jak připravit fazolový nákyp s dýní

  1. Fazole a oves jsem namočte a společně druhý den uvařte v tlakovém hrnci.
  2. Dýni nastrouhejte a dejte do mísy, přidejte uvařené fazole a oves, prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej a lahůdkové droždí.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Vločky lehce rozmixujte a poté přidejte k ostatnímu do mísy. Přidejte vodu, aby vločky změkly, promíchejte a nechte 1 hodinu odležet. Finální hmota musí být vlhká, ale ne mokrá.
  5. Skleněnou pánev nebo jinou zapékací nádobu potřete olejem, dejte dovnitř těsto, na povrch trochu nasekané cibule, pokapejte olejem a dejte péct do trouby cca na 35 minut, dokud povrch nezezlátne.

Praktické

  • Pokud chcete, aby jídlo vypadalo lépe, můžete použít zapékací mističky (kokotky) a udělat monoporce.
  • Podávejte se salátem nebo sladkokyselou či kvašenou zeleninou.
  • Pro verzi bez lepku použijte místo ovsa bezlepkovou obilovinu a klasické ovesné vločky nahraďte bezlepkovými.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv fazole.
  • Místo ovsa můžete použít jakoukoliv obilovinu.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

41 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kde , prosím, kupujete obilniny?
Děkuji.

Moc dobré, pekla jsem z kamutu a fazolí adzuki.
Mňam! Děkuji ✨

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Jarní nádivka

Uvnitř příjemně vláčná a na povrchu krásně křupavá. Taková je tato zapečená jarní nádivka, do které využijete mladý špenát a můžete přidat i čerstvé jarní ...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.