Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Korejský Goguma bap

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuvěřitelnou chuť.

Ingredience
  • kulatá rýže
  • batáty
  • 1/4 šálku tamari
  • 1 malá lžička gochugaru (chilli na kimchi)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • stroužek česneku
  • pražená sezamová semínka
  • pažitka
  • mizuna nebo klíčky

Jak připravit rýži s batátem Goguma bap

  1. Rýži dobře propláchněte a vložte do dolsotu nebo hrnce a podlijte vodou.
  2. Batáty nakrájejte na kostičky a položte je na rýži.
  3. Přikryjte poklicí a vařte asi 20 minut na mírném ohni.
  4. Zbytek ingrediencí dobře promíchejte v misce a připravte zálivku.
  5. Po uvaření přelijte zálivkou, promíchejte a navrch přidejte něco zeleného. Já jsem použila mizunu, v originálním receptu jsou klíčky.
Začni detox, než se proměníš v dýni!

Letos žádné podzimní přibírání díky 8týdennímu kurzu - jídelníčky, recepy, videa a individuální konzultace.
Nemusíš být 100% a stejně to funguje! Pojď se postarat o sebe

Praktické

  • Na tento recept se hodí dolsot, ale i jakýkoliv kastrol s poklicí.
  • Sezamové semínko lehce upražte na suché pánvi.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • V zálivce nesmí chybět gochugaru, bude s pokrmem krásně kontrastovat, pokud nemáte, použijte jinou chilli papričku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Raduska98
20. 9. 2025

Co je mizuna? Škrob?

hajekelcara10
19. 9. 2023

Rychlovka, na ktere jsme si moc pochutnali😋

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Čínské nudle se zeleninou

Lahodná a velmi variabilní rychlovka pro milovníky asijské kuchyně. Lehký oběd nebo večeře bez masa, lepku i sóji.

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...